Kuhmon Kamarimusiikki sivun taustakuva
Kuhmon Kamarimusiikki kesä 2022 teema Illuusion taide

Kuhmon Kamarimusiikki 2022

Taustatietoja

Kuhmo sijaitsee Itä-Suomessa Kainuussa, 600 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, metsien ja järvien keskellä. Kaksi viikkoa keskellä heinäkuuta on Kuhmossa pyhitetty kamarimusiikille. Silloin tuhannet musiikin ystävät suuntaavat tiensä Kuhmoon. Koko 8000:n asukkaan paikkakunta sykkii musiikkia. Kulissina ovat miltei konserttitalojen seinää hipova Lammasjärvi ja pohjoisen uskomaton, kuulas valo.

Konsertit pidetään Kuhmo-talon akustisesti erinomaisessa Lentua-salissa, Kuhmon kauniissa puukirkossa ja Tuupalan puisessa alakoulussa. Kaikki konserttipaikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Suosittu kulkuväline on polkupyörä, niin taiteilijoilla kuin yleisölläkin. Musiikkia kuuluu kaikkialta ja yleisö elää musiikille, konsertteja on aamusta yömyöhään. Iltaisin festivaaliravintolan pihalla, nuotion äärellä, taiteilijat ja yleisö pääsevät solmimaan kontakteja.

Yli 50 vuodessa Kuhmon Kamarimusiikki on kasvanut yhdeksi maailman merkittävimmistä kamarimusiikkijuhlista. Jo vuonna 1989 arvostettu amerikkalainen musiikkilehti Connoisseur kirjoitti, että Kuhmon juhla "on ehkä maailman paras". Kesällä 2015 englantilainen Financial Times kertoi, että Kuhmossa "vallitsee rajoittamaton luova idealismi". Itävaltalainen Festspiele-musiikkilehti on puolestaan luokitellut Kuhmon festivaalin vuosina 2008−2015 maailman 15 parhaimman musiikkijuhlan joukkoon.

Kuhmon 52. Kamarimusiikki 10.−23.7.2022

Kuhmon Kamarimusiikki soi 52. kerran 10.−23. heinäkuuta. Kesän teemana on Illuusion taide. Teema oli alun perin tarkoitus toteuttaa kesällä 2020, mutta korona takia se siirtyi kahdella vuodella eteenpäin. Teeman alkuperäinen versio on syksyllä 2021 kuolleen taiteellisen johtajan Vladimir Mendelssohnin suunnittelema, mutta Kuhmon Kamarimusiikin uusien taiteellisien johtajien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen viimeistelemä.

Näiltä kotisivuilta löydät niin festivaalin ohjelman, taiteilijat kuin paljon muuta lisätietoja kesästä 2022.

Lämpimästi tervetuloa Kuhmoon - kamarimusiikin pääkaupunkiin!