Kuhmon Musiikkiyhdistys ry:n hallitus on kokouksessaan 22.4. päättänyt jakaa Eila Sofia Kemppaisen rahaston vuoden 2020 stipendit neljälle nuorelle. Stipendin saajat ovat Mikko Blom, Elina Kettunen, Nea Toivonen ja Siiri Ylijoki.

Hakemuksia rahastoon tuli 11.500 euron edestä, jaettava summa on 3.000 euroa. Mikko Blomin musiikin opintoja tuetaan 500 eurolla, Elina Kettusen 1.000 eurolla ja Nea Toivosen 500 eurolla. Siiri Ylijoen saama 1.000 eron stipendi kohdistuu flyygelin hankintaan.

Eila Sofia Kemppaisen rahasto perustettiin vuonna 1992 testamenttilahjoituksen pohjalta. Eila Sofia Kemppainen ei sitonut lahjoituksensa käyttötarkoitusta, mutta yhdistys halusi sitoa varojen käytön Eila Sofia Kemppaisen sydäntä lähellä olleisiin asioihin. Lahjoitusta käytettiin ensin cembalon ostoon, minkä jälkeen varat sidottiin rahastoon. Rahastosta on jaettu stipendejä vuodesta 1993 alkaen rahaston sääntöjen mukaan kuhmolaisen tai kainuulaisen musiikkielämän edistämiseen ja/tai lahjakkaan suomalaisen tai itäisen naapurivaltion nuoren musiikinopiskelijan tai nuoren taiteilijan koulutuksen tukemiseen.

Eila Sofia ”Sohvi” Kemppainen (1925-1990) teki pääosan elämäntyöstään Kuhmon keskikoulun, sittemmin peruskoulun yläasteen, matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorina. Musiikki oli yksi Sohvi Kemppaisen tärkeimpiä harrastuksia. Hän oli Kuhmon Musiikkiyhdistyksen hallituksen jäsen aivan yhdistyksen perustamisen alkuvuosista lähtien ja yksi niitä henkilöitä, jotka olivat aloittamassa Kuhmon Kamarimusiikki -tapahtumaa ja talkoovoimin sitä rakentamassa.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 044 544 5162