yli 50 vuotta musiikkikursseja

Kuhmon musiikkikurssien yli viisikymmenvuotinen tarina on ollut merkityksellinen. Vuosien varrella lukemattomista kursseille osallistuneista opiskelijoista on tullut ammatissaan menestyneitä muusikoita ja opettajia. Monet heistä esiintyvät ja opettavat Kuhmossa. Kaiken kaikkiaan musiikkikursseilla opettaa hyvin monilukuinen joukko eturivin esiintyjiä ja pedagogeja. Normaalin instrumentti- ja yhtyeopetuksen lisäksi kursseilla voi päästä esiintymään yhdessä taiteilijoiden kanssa kamarimusiikin työpajoissa.

Suurimmalla osalla opettajista on myös tärkeä rooli festivaalitaiteilijoina. Tästä johtuen monet opettajat voivat ottaa yhden tai kaksi oppilasta. Hakemukseen kannattaa siis merkitä opettajatoiveeksi mahdollisuuksien mukaan useampi vaihtoehto.

Musiikkikursseista eivät hyödy vain kunnianhimoiset ammattiopiskelijat. Oppia ja elämyksiä on tarjolla nuoremmillekin soitonharrastajille. Kuhmo onkin oiva vaihtoehto myös koko perheen yhteiseksi lomanviettokohteeksi. Inspiroivat konsertit ja soittotunnit sekä kuuluisa ”Kuhmon henki” koskettavat kaikkia eläen ja kukoistaen musiikin kaikkea yhdistävästä voimasta.

Toivotan teidät koko taiteilijakunnan ja muun henkilökunnan puolesta lämpimästi tervetulleeksi kesän 2023 musiikkikursseille Kuhmoon. Tehdään yhdessä ensi kesästä Kuhmossa elämyksellinen!

Junio Kimanen
kurssien taiteellinen johtaja