KUHMON MUSIIKKIKURSSIT 2024

Kuhmon musiikkikurssit ovat toimineet vuodesta 1970 alkaen. Kurssien ajatuksena on ollut jo alusta alkaen tarjota huippulaadukasta opetusta aktiivisesti esiintyvien huippusolistien ja -kamarimuusikkojen johdolla siten, että oppilaat pääsevät myös seuraamaan opettajien työskentelyä konserteissa. Ilmapiiri on samalla kansainvälinen ja yhteisöllinen. Monille nuorille soittajille Kuhmo on ollut tärkeä innoituksen lähde, jonka positiiviset vaikutukset ovat heijastuneet jopa vuosiksi eteenpäin.

Tulevana kesänä Kuhmossa kokoontuu jälleen mahtava joukko solisteja ja kamarimuusikkoja esiintymään ja opettamaan. Erityisesti kamarimusiikin opettamiseen erikoistuneita opettajia saapuu Kuhmoon poikkeuksellinen määrä. Lukuisten yhtyeiden lisäksi mm. Johannes Meissl (Haydn Academy, isa, ECMA) sekä barokin ja klassisen tyylikauden musiikkiin erikoistuneet Tuija Hakkila ja Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch takaavat, että kaikenlaisille oppilasyhtyeille löytyy varmasti huippuluokan opetusta.

Soitin- ja kamarimusiikkiopetuksen lisäksi kursseilla järjestetään myös kamarimusiikin työpaja, jossa oppilaat soittavat konsertin yhdessä festivaalitaiteilijoiden kanssa sekä uutena avauksena esiintymisvalmennusta, jota vetää myös terapeuttikoulutuksen saanut baritoni Thomas Florio. Pitkästä aikaa järjestämme Kuhmossa myös kanteleen ja harmonikan mestarikurssit.

Toivotamme niin aktiiviset musiikin harrastajat kuin ammattiopiskelijatkin lämpimästi tervetulleiksi Kuhmoon!

Junio Kimanen
kurssien taiteellinen johtaja