Kuhmon Musiikkiyhdistys ry julistaa Eila Sofia Kemppaisen vuoden 2020 stipendit hakuun. Stipendejä jaetaan rahaston sääntöjen mukaan 3.000 euron arvosta kuhmolaisen tai kainuulaisen musiikkielämän edistämiseen ja/tai lahjakkaan suomalaisen tai itäisen naapurivaltion nuoren musiikinopiskelijan tai nuoren taiteilijan koulutuksen tukemiseen. Hakemukset pyydetään lähettämään 20.3. mennessä osoitteella Kuhmon Musiikkiyhdistys ry, Torikatu 39, 88900 KUHMO tai sähköisesti kuhmo.festival@kuhmofestival.fi. Hakemuskaavakkeita saa Torikadun toimistolta.

Eila Sofia Kemppaisen rahasto perustettiin vuonna 1992 testamenttilahjoituksen pohjalta. Eila Sofia Kemppainen ei sitonut lahjoituksensa käyttötarkoitusta, mutta yhdistys halusi sitoa varojen käytön Kemppaisen sydäntä lähellä olleisiin asioihin. Rahaston varoja käytettiin ensin cembalon ostoon. Soitin sai nimekseen Sohvi-cembalo, ja sitä voi kuulla joka kesä Kuhmon Kamarimusiikin konserteissa. Stipendejä rahastosta on jaettu vuodesta 1993 alkaen.

Eila Sofia ”Sohvi” Kemppainen (1925-1990) teki pääosan elämäntyöstään Kuhmon keskikoulun, sittemmin peruskoulun yläasteen, matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorina. Musiikki oli yksi Sohvi Kemppaisen tärkeimpiä harrastuksia. Hän oli Kuhmon Musiikkiyhdistyksen hallituksen jäsen aivan yhdistyksen perustamisen alkuvuosista lähtien ja yksi niitä henkilöitä, jotka olivat aloittamassa Kuhmon Kamarimusiikki -tapahtumaa ja talkoovoimin sitä rakentamassa.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 044 544 5163