Kuhmon Kamarimusiikin alkuun on enää hiukan yli kuukausi. Sunnuntaina 10. heinäkuuta Kuhmo muuttuu maailmankyläksi ja kahden viikon ajan kuullaan korkeatasoista kamarimusiikkia eri puolilta maailmaa.

Ohjelmaan on tullut kevään aikana pieniä täydennyksiä. Ensimmäisen maanantain ohjelmassa on yleisön toiveteos Vivaldin Vuodenajat. Solistina soittaa ranskalaisviulisti Frédéric Moreau, joka esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Kuhmossa. Maanantai on täydentynyt myös Schubertin lauluilla, joita esittää useana vuonna kamarimusiikkiyleisöä ihastuttanut sopraano Shigeko Hata.

Maailmankylä-teemainen kamarimusiikin juhla alkaa sunnuntaina 10.7. kaupunkiaiheisella konsertilla. Maanantaina jatketaan poikkeuksellisen moniulotteisella kokonaisuudella, jossa suuria kysymyksiä käsitellään niin keskiajan kuin tämän päivän musiikilla. Seuraavien kahden viikon aikana kuullaan 76 konserttia, joista yksi on Kajaanissa, yksi Iisalmessa ja kaksi Sotkamossa. Festivaalin päättää yleisön suursuosikiksi aiemmissa esityksissä noussut Astor Piazzollan tango-ooppera Maria de Buenos Aires.

Kamarimusiikin perinteisissä taidenäyttelyissä ovat tänä kesänä esillä Inari Krohn ja Ilkka Väätti. Inari Krohn on taidemaalari ja -graafikko, joka yhdistää akvarellimaisissa töissään vesiväripuupiirroksen ja viivasyövytyksen tekniikkaa. Ilkka Väätti on pitkän uran tehnyt taidegraafikko ja -maalari. Hän käyttää töissään geometrisia muotoja ja voimakkaita värejä. Näyttelyt ovat esillä Kuhmo-talossa ja Kamarimusiikkikeskuksessa 10.&#872223.7.