Photo: Anna-Maria Viksten

Charlotta Westerback

Charlotta Westerback on helsinkiläinen alttoviulisti, joka parhaillaan viimeistelee opintojansa Sibelius-Akatemiassa Pirkko Simojoen johdolla. Hän aloitti opintonsa vuonna 2006 Itä-Helsingin musiikkiopistossa Tiina Konttisen oppilaana, jatkaen Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen opettajinaan Teemu Kupiainen ja Pirkko Simojoki. Ulkomailla Westerbackia on opettanut Yuval Gotlibovich Sveitsissä Conservatorio della Svizzera italianassa. Westerback on saanut kallisarvoista ohjausta myös kansainvälisillä mestarikursseilla, joiden opettajistoon ovat kuuluneet muun muassa Gérard Caussé, Garth Knox, Lawrence Power, Ivan Vukčević, ja Tabea Zimmermann.

Solistina Westerback on esiintynyt Radion sinfoniaorkesterin kanssa Nuoret solistit -konsertissa, Wegelius kamarijousten Unga solister -konsertissa sekä Jorma Panulan Piiparilassa Voluntas-kamariorkesterin kanssa. Vuoden 2022 Oulun valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa Westerback palkittiin parhaasta modernin suomalaisen sävellyksen tulkinnasta kilpailun välierissä.

Intohimoisena kamarimuusikkona Westerback on esiintynyt monissa tärkeissä suomalaisen klassisen musiikin tapahtumissa, kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Hauhon musiikkijuhlilla vuoden 2023 Nuorena taiteilijana, Pro Musica säätiön vuoden 2023 Syyskonsertissa, Tammisaaren kesäkonserttisarjassa ja Espoon Kauklahden uudella Radalla-festivaalilla. Opintojensa ohella Westerback soittaa usein suomalaisten kärkiorkestereiden alttoviulusektioissa ja on jo nuorella iällä päässyt tutustumaan ammattiorkesterien toimintaan Helsingin kaupunginorkesterin kisällikoulutuksen kautta sekä Suomalaisen kamariorkesterin nuorisoakatemiassa.

Nuoren taiteilijan menestyksekkäitä opintoja ja orastavaa uraa ovat ystävällisesti tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Martin Wegeliuksen muisto -säätiö ja Pro Musica säätiö.

Westerback soittaa OP Taidesäätiön lainaamalla arvosoittimella Joannes Florenus Guidantus vuodelta 1737.

Esitykset