Photo: David Beecroft

Charlotte Bray

Brittiläinen Charlotte Bray on yksi arvostetuimmista ja kysytyimmistä sukupolvensa säveltäjistä. Hänen teoksiaan ovat tilanneet ja esittäneet mm. BBCn sinfoniaorkesteri, BBC Skotlannin sinfoniaorkesteri, London Sinfonietta ja Birminghamin uuden musiikin orkesteri ja hänen teoksiaan on esitetty Tanglewoodissa, Aix-en-Provencessa ja Verbierissä. Marin Alsop, Sir Mark Elder, Oliver Knussen ja Daniel Harding ovat ottaneet Brayn teoksia ohjelmistoonsa.

Maailman ensiesitys Brayn Ungrievable Lives -teoksesta oli huhtikuun 7. ja sen esitti Castalian-kvartetti Elbphilharmoniassa Hampurissa. Teos sai inspiraation Caroline Burrawayn installaatiosta, mihin on käytetty pakolaislasten pelastusliiveistä tehtyjä mekkoja.

Lähitulevaisuudessa on tulossa useampikin kantaesitys, joista yksi on Hagenin Filharmonian soittama ja Joseph Traftonin johtama Forsaken. Teos keskittyy vahvasti Brayhin keskeisesti vaikuttavaan elementtiin – luontoon.

Charlotte Bray on alunperin High Wycombesta, valmistui Birminghamin konservatoriosta kunniamaininnalla. Hän opiskeli sävellystä Joe Cutlerin johdolla ja suoritti maisterin opinnot Royal College of Musicissa Lontoossa. Hänen kustantajansa on Birdsong. Bray asuu nykyisin Berliinissä.

Taiteilijan/Yhtyeen omat kotisivut

Esitykset