Johannes Meissl

Johannes Meissl syntyi Riedissä Itävallassa ja opiskeli Wienissä musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa Wolfgang Schneiderhanin, Gerhart Hetzelin ja Hatto Beyerlen oppilaana ja valmistui erinomaisin arvosanoin. Vuonna 1982 hän liittyi Artis-kvartettiin, mikä jatkoi opintojaan LaSalle-kvartetin opetuksessa USAssa. Usean kilpailuvoiton jälkeen, kvartetti oli vakiinnuttanut itselleen kansainvälisen uran. Artis-kvartetti esiintyi useilla tunnetuilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja sai palkintoja yli 40 levytyksestään. Heillä on ollut konserttisarja Wienin Musikvereinissa vuodesta 1988.

Meissl on soittanut useita sooloresitaaleja ja ollut jäsenenä monissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa. Hän on myös toiminut menestyksekkästi kapellimestarina. Meissl toimii nykyisin professorina vanhassa opinahjossaan Wienissä ja on toiminut tämän korkeasti arvostetun koulun apulaisrehtorina vuodesta 2019. Tätä ennen Meissl toimi samassa koulussa kamarimusiikin professorina.

Johannes Meissl on Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston kansainvälisen kesäakatemian sekä ECMAn (Euroopan kamarimusiikkiakatemia) taiteellinen johtaja. Hän opettaa mestarikursseilla ympäri maailmaa. Meissl on opettanut ja mentoroinut yli 30 vuotta nuoria kamarimuusikkoja ja kamarimusiikkikokoonpanoja. Hänen oppilaansa ovat voittaneet useita kansainvälisiä kilpailuja ja saavuttaneet merkittäviä uria ammattilaismuusikkoina. Hän on toiminut usean oppilaansa levytyksen taiteellisena tuottajana.

Esitykset

Ma
15.7.

Ludwig van Beethoven (1770—1827):

Muunnelmia teemasta "Ich bin der Schneider Kakadu" G-duuri op. 121a pianotriolle (? 1803, rev. 1816)

To
18.7.

Lili Boulanger (1893—1918):

D'un matin de printemps (Kevätaamu) pianotriolle (1917–18)

To
18.7.