Photo: Maarit Kytöharju

Jukka Untamala

Jukka Untamala kuuluu musiikkielämämme mielenkiintoisten moniottelijoiden joukkoon. Laajat opintonsa hän on käynyt viulistina Sibelius-Akatemiassa, kamarimuusikkona Euroopan Kamarimusiikkiakatemiassa, sekä kapellimestarina Jorma Panulan johdolla Panula-Akatemiassa.

Kapellimestarina hän teki kiitetyn ensikonsertin Joensuun kaupunginorkesterin kanssa 2016, syksyllä 2017 seuraa mm. laaja ensivierailu Vaasan Kaupunginorkesterin kapellimestarina, sekä uusintavierailu Joensuun kaupunginorkesterin johtoon. Solistina ja leaderinä Untamala on vieraillut mm. Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lapin Kamariorkesterin, sekä Pietarsaari Sinfonietan johdossa. Hän on myös ehtinyt toimia konserttimestarina ja äänenjohtajana useissa maamme huippuorkestereista, mm. Radion Sinfoniaorkesterin 2.viulun äänenjohtajana 2012-2014.

Untamala tunnetaan myös aktiivisena kamarimuusikkona ja Kamus-kvartetin perustajajäsenenä. Untamala onkin vieraillut lähes kaikilla Suomen suurimmista festivaaleista ja esiintyy säännöllisesti maamme eturivin taiteilijoiden kanssa. Kvartetin kanssa hän on voittanut useita kilpailupalkintoja sekä mm. YLE:n vuoden levy -palkinnon 2015. Nousujohteisella uralla seuraa vuonna 2017 useita merkittäviä ulkomaan kiertueita, mukaan lukien esimerkiksi debyytti Amsterdamin Concertgebouw’ssa.

Esitykset