Jussi Tuhkanen

Alttoviulisti Jussi Tuhkasen sydäntä lähellä ovat orkesteri- ja kamarimusiikki. Viulu vaihtui alttoviuluun 16-vuotiaana, ja haave kokkailevan poliisin urasta vaihtui muusikoksi. Ensimmäiseksi opettajaksi siunaantui Savonlinnan musiikkiopistossa Emil Langbord, Tampereen konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa häntä opettivat Petteri Poijärvi ja Ilari Angervo. Eri mestarikursseilla lisäoppia ovat antaneet Teemu Kupiainen, Kim Kashkashian, Bruno Giuranna, Diemut Poppen sekä Martin Lovett. Erityinen merkitys on ollut myös Kamus-kvartetin opinnoilla Euroopan kamarimusiikkiakatemiassa, Ecmassa, vuosina 2005–2009. Vuodesta 2008 lähtien Kamus-kvartetti on toiminut Kuopion konservatorion residenssikvartettina, sekä vuodesta 2018 alkaen Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana.

Tampereen kansallisessa alttoviulukilpailuissa vuonna 2006 hän voitti ensimmäisen palkinnon sekä Uusi Helsinki -kvartetin myöntämän erikoispalkinnon. Solistina hän on esiintynyt Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin, Ylioppilaskunnan Soittajien, Savonlinnan orkesterin sekä Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Kuopiossa tammikuussa 2015 hän kantaesitti Adam Világin säveltämän konserton alttoviululle ja orkesterille. Kalevi Ahon alttoviulukonserton hän on nauhoittanut Radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Vuodesta 2018 lähtien Jussi on toiminut Tapiola Sinfonietan äänenjohtajana, jonka lisäksi hän on toiminut vierailevana äänenjohtajana kaikissa Helsingin orkestereissa sekä Tukholman kuninkaallisessa filharmonisessa orkesterissa. Sibelius-Akatemian opettajakuntaan hän on kuulunut vuodesta 2021.

Soittimenaan hänellä on Vincenzo Sanninon rakentama alttoviulu vuodelta 1910.

Esitykset