Lauri Mykrä

Fagotisti Lauri Mykrä on opiskellut musiikkia ammatikseen Turun ammattikorkeakoulussa, Malmön musiikkikorkeakoulussa Ruotsissa ja Essenin Folkwang Hochschulessa Saksassa. Keväällä 2016 hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Lisäksi Mykrä on suorittanut solistisen jatkotutkinnon Stavangerin yliopistossa Norjassa.

Mykrä on toiminut kansainvälisten nuoriso-orkestereiden, kuten Junge Münchner Philharmonie, Orkester Norden ja Europa Philharmonie soolofagotistina. Kevätkauden 2004 hän oli Malmön oopperaorkesterin fagotisti ja hänellä on ollut useissa suomalaisissa ammattiorkestereissa sijaisuuksia, joista viimeisimpänä oli 2023–2024 kausi Tampere Filharmonian riveissä. Helmikuusta 2007 lähtien Mykrä on toiminut Joensuun kaupunginorkesterin fagotin äänenjohtajana. Tämän toimen ohella Mykrä osallistui Radion sinfoniaorkesterin järjestämään mestari-kisälli työharjoitteluun 2007–2009.

Orkesterin solistina Mykrä on soittanut Joensuun kaupunginorkesterin (Hindemith, Strauss, Villa-Lobos, Vivaldi), Kymi Sinfonietan (Telemann), Malmön musiikkikorkeakoulun orkesterin (Mozart) ja Huittisten musiikkiopiston orkesterin (Vivaldi) kanssa. Vuoden 2003 pohjoismaisessa Crusell-fagottikilpailussa hänet valittiin finaaliin.

Kamarimuusikkona Mykrää on kuultu mm. Uudenkaupungin Crusell-viikolla, Heinäveden musiikkipäivillä, Kokkolan oopperakesässä ja Joensuun musiikkitalvessa. Mykrä soittaa Heckel-fagotilla, jonka hankkimista ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto ja Pohjois-Karjalan taidetoimikunta.