Photo: Anna-Maria Viksten

Linda Suolahti

Viulisti Linda Suolahti on Suomen nuoremman polven muusikkokentän energisimpiä, luovimpia ja monipuolisuudessaan kyvykkäimpiä edustajia. Hän on osoittautunut merkittäväksi suunnannäyttäjäksi Suomen taidemusiikin kentällä ja tehnyt vaikutuksen rohkeudellaan tapahtumien organisoijana ja ohjelmistokokonaisuuksien rakentajana.

Suolahti on kiinnostunut musiikin tasa-arvon teemoista, mikä näkyy hänen taitelijanurallaan; 33-vuotias Suolahti on perustanut suosioon nousseen Kokonainen-festivaalin Janakkalaan ja luotsannut myös monitaiteista Caisa Classequal -konserttisarjaa Helsingissä. Kesäkuussa 2023 Linda levyttää Alba Records -levymerkille debyyttialbuminsa, joka sisältää levyttämättömiä suomalaisia teoksia säveltäjänaisilta.
Vapaana taiteilijana työskentelevä musiikin maisteri Suolahti on tehnyt vaikuttavaa uraa myös orkesterikentällä esiintyen lukuisten orkestereiden äänenjohtajana ja konserttimestarina mantereita ylittäen erikoistuen myös orkesterin liidaamiseen ilman kapellimestaria.

Kamarimuusikkona Suolahti on  tunnettu Euroopan keskeisimmissä piireissä ja esiintynyt kansainvälisten huipputaiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon Isabelle Faust, Antoine Tamestit, Alena Baeva, Vadym Kholodenko, Guy Braunstein, Jennifer Stumm, John Storgårds, Malin Broman, Roland Pöntinen, Olli Mustonen ja Pekka Kuusisto.

Nimityksistä viimeisimpinä hänelle myönnettiin resitaali Sibelius-Akatemian ”Nuoret taiteilijat” -sarjassa vuonna 2021 ja vuonna 2020 Janakkala myönsi hänelle stipendin työstään kotipaikkakunnalla.

Suolahden soitin on Carlo Antonio Testore vuodelta 1740. Hänen taiteellista uraansa ovat ystävällisesti tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin Edistämissäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Paulon Säätiö.

Esitykset