Photo: Mona Salminen

Mari Palo

Mari Palo on yksi kysytyimmistä suomalaisista sopraanoista sekä kotimaisilla estradeilla että kansainvälisillä lavoilla.  Monipuolisena taiteilijana Palo on valloittanut säteilevällä läsnäolollaan yleisöjä yli genrerajojen klassisesta lied- ja oopperaohjelmistosta kevyempään musiikkiin.

Mari Palo aloitti lauluopintonsa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa liedlaulajana ja orkestereiden solistina, ja on suosittu vieras myös kamarimusiikkifestivaaleilla.

Suomen Kansallisoopperan lavalla Paloa on nähty jo vuodesta 1999, viimeaikaisina rooleina muun muassa Jaakko Kuusiston Jään Mona ja Franz Leharin Iloisen lesken Hanna Glavari. Kesän 2022 Ilmajoen musiikkijuhlilla kantaesitetysssä Jukka Linkolan oopperassa Hiljaiset perivät maan, hän lauloi Minna Craucherin roolin. Maaliskuussa 2023 Mari Palo nähdään Philip Venablesin palkitussa nykyoopperassa Denis & Katya.

Täyden konserttikalenterinsa ohella Palo siirtää osaamistaan myös tuleville kollegoille toimien tuntiopettajana Kokkolan ammattikorkeakoulussa. Mari Palo toimii yhdessä Jukka Perkon kanssa Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Tasavallan presidentti myönsi Pro Finlandia -mitalin vuonna 2019.

 

Taiteilijan/Yhtyeen omat kotisivut

Esitykset