Matilda Kaul

Kanadalainen viulisti Matilda Kaul on valmistunut sekä Juilliardista että Clevelandin Musiikki-instituutista. Opintojensa jälkeen hän sai paikan Eurooppalaisesta Kamariorkesterista, jonka riveissä hän on päässyt esiintymään maailman upeimmilla konserttilavoilla. Niistä mainittakoon esimerkiksi Carnegie Hall, Concertgebouw, Wienin Musikverein, Proms ja Edinburghin Festivaali.

Kaul on soittanut tunnettujen kapellimestareiden johdolla ja toiminut vierailevana konserttimestarina ympäri Eurooppaa. Orkestereihin ovat kuuluneet mm. Tonhalle-orkesteri Zürichissä, BBC:n sinfoniaorkesteri, Skottilainen kamariorkesteri ja Potsdamin Kammer Akademie -orkesteri. Kaul on myös kiinnostunut historiallisista esityskäytännöistä ja on sekä levyttänyt että esiintynyt mm. John Eliot Gardinerin orkesterin Orchestre Romantique et Revolutionnairen ja Englantilaisen Barokkisolistien riveissä.

Kaul on soittanut kamarimusiikkia Atlantin molemmin puolin useilla festivaaleilla. Hän on esiintynyt mm. Yhdysvalloissa Ravinia -festivaalilla, Charlottesvillessä, Prussia Cove -festivaalilla Englannissa, La Loinftaine -festivaalilla Ranskassa ja Oulunsalo Soi -festivaalilla Suomessa.

Esitykset