Photo: Karolos Zouganelis

Pia Värri

Pia Värri on suomalainen Pariisissa työskentelevä pianisti. Hän on päätoimeltaan säestyksen lehtori Conservatoire Rayonnement Régional (CRR) de Boulogne-Billancourt:ssa , säestäjänä Pôle Supérieur Paris-Boulogne-Billancourtissa (PSPBB) ja Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris:ssa (CNSMDP) sekä klassisen laulun valmentajana Opéra Offissa.

Pia Värri on toiminut korrepetiittorina Suomen kansallisoopperassa, Théâtre de Châtelet de Pariisissa, Opéra de Lyonissa, West Cost Kokkola Oopperassa ja l’Escale lyrique de L’île Yeussa. Hän on toiminut myös säestyskurssin opettajana Joutsenon Taidekesässä vuodesta 2008 sekä säestäjänä Musica e Natura di Castellucciossa vuodesta 2019.

Pia Värri on saanut työskennellä pitkään yhdessä kapellimestareiden Sakari Oramo, Alain Altinoglu ja Samuel Jeanin sekä sopraanojen Karita Mattila ja Anu Komsin kanssa. Hän on myös kantaesittänyt yhdessä Anu Komsin kanssa mm. Kaija Saariahon, Jouni Kaipaisen, Olli Kortekankaan ja Per Henrik Nordgrenin lauluja.

Levy ’Sumun läpi’(Through the Mist) vuodelta 2021, huomioitiin Ylen Vuoden levy ja Emma-gaala -ehdokkuuksilla. Pia Värri on konsertoinut lied-ja kamarimusiikkikonserteissa Suomen ja Ranskan lisäksi Saksassa, Italiassa ja Japanissa.

 

Esitykset

Ma
15.7.

Kaija Saariaho (1952—2023):

Saarikoski-laulut (2013–20, sanat Pentti Saarikoski)

Ma
15.7.

Kaija Saariaho (1952—2023):

Preludi - Tunnustus - Postludi sopraanolle ja preparoidulle pianolle (1980, teksti: Mika Waltari)

Ti
16.7.

Lotta Wennäkoski (1970):

Soiva ilo sopraanolle ja pianolle (2013, sanat: Marjo Heiskanen)

Ke
17.7.

Maurice Ravel (1875—1937):

Kaddisch (Pyhitys) teoksesta Deux mélodies hébraïques (Kaksi heprealaista sävelmää) (1914, sanat: tuntematon)