Photo: Iiro Rautiainen

Reetta Kataja

Viulisti Reetta Kataja (s.1986) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopistossa Tarja Turusen opissa. Reetta opiskeli Sibelius-Akatemiassa sekä Detmoldin Musiikkikorkeakoulussa Saksassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2012 Elina Vähälän luokalta. Tärkeitä opettajia ja mentoreita ovat hänelle olleet mm. Anatoli Melnikov, Janne Malmivaara, Tero Latvala sekä Elina Vähälä. Reetta toimi Lapin kamariorkesterin 1. konserttimestarina v. 2013-2020. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vuorottelevana konserttimestarina Reetta aloitti heinäkuussa 2020. Reetta on myös Kokkola-kvartetin jäsen.

Reetta on osallistunut mm. Hagai Shahamin, Jaakko Kuusiston sekä Tuomas Haapasen mestarikursseille. Kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Paavo Pohjolan, Marko Ylösen, Minna Pensolan, Xenia Jankovicin, Peter Orthin sekä Auryn-kvartetin johdolla ja on osallistunut Ralf Gothónin sekä Eberhard Feltzin mestarikursseille.

Ensimmäisenä konserttimestarina Reetta on soittanut mm. Tapiola Sinfoniettassa, Sinfonia Lahdessa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa sekä Detmolder Kammerorchesterissa. Hän on toiminut myös 2. konserttimestarina Helsingin kaupunginorkesterissa.
Reetan soittoa on kuultu mm. Lapin kamariorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina, Rauma Festivossa, Avantin Suvisoitossa sekä Jousia ensemblen riveissä sekä lisäksi lukuisilla eri levytyksillä.

Esitykset

Ma
15.7.

Philip Glass (1937):

Echorus kahdelle viululle ja jousiorkesterille (1994–95)