Photo: Heikki Tuuli

Sampo Kasurinen

Sampo Kasurinen (s. 1990) on helsinkiläinen säveltäjä, sovittaja ja saksofonisti. Kasurisen sävellyksiä ovat esittäneet mm. Trondheim Symphony Orchestra, Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kaartin soittokunta, Suomalainen barokkiorkesteri sekä Vantaan Viihdeorkesteri. Kesällä 2023 kantaesitetään Kasurisen säveltämä kamariooppera Trapped Butterfly, joka on Kuhmon Kamarimusiikin, Rauma Festivon sekä Meidän Festivaalin yhteistilaus.

Kasurinen on myös toiminut sovittajana monille orkestereille kuten Tapiola Sinfoniettalle, Kuopion Kaupunginorkesterille, Oulu Sinfonialle, UMO Helsinki Jazz Orchestralle ja Kammerphilharmonie Bremenille. Saksofonistina hänet tunnetaan mm. AR Quartet -yhtyeestä, joka julkaisi esikoislevynsä vuonna 2014. Samana vuonna hänet palkittiin myös Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -tunnustuksella.

Kasurisen orkesteriteos Valo valittiin kansainväliseen Rychenberg Competition -sävellyskilpailuun ja nauhoitettiin osana kilpailua elokuussa 2019. Syksyllä 2018 Kasurinen voitti Vantaan Viihdeorkesterin Markku Johanson -sävellyskilpailun sävellyksellään Tango Sinfonico. Kasurinen on myös voittanut ensimmäisen palkinnon Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa vuonna 2015.

Kasurisen opettajia ovat olleet mm. Veli-Matti Puumala, Matthew Whittall sekä John Hollenbeck. Kesällä 2019 hän oli taideyliopiston edustajana Creative Dialogue XI -kurssilla, jossa sävellystä opetti Kaija Saariaho ja muusikoita ohjasi sellisti Anssi Karttunen.

Taiteilijan/Yhtyeen omat kotisivut

Esitykset