Pianisti Silke Avenhaus

Photo: Susie Knoll

Silke Avenhaus

Lukemattomat solisti- ja kamarimusiikkikonsertit ovat vieneet Silke Avenhausea ympäri Eurooppaa, USAta sekä Kaakkois-Aasiaa. Hän esiintyy säännöllisesti erinomaisissa konserttisaleissa, kuten Lontoon Wigmore Hall, Amsterdamin Concertgebouw, Wienin Musikvererinin Brahms-salissa, Kölnin, Münchenin ja Berliinin Filharmonioissa, mutta myös New Yorkissa Carnegie Recital Hallissa. Avenhaus on suosittu taiteilija festivaaleille ja häntä on voinut kuulla mm. Rheingaun Musiikkifestivaalilla, Salzburgin Festspielessä, Lucernen Festivaalilla, kamarimusiikkifestivaaleilla Prussia Covessa ja Moritzburgissa.

Hänen lähestymistapaansa ja tyyliinsä piano- ja kamarimusiikkiohjelmistoon on kuvailtu iloiseksi ja luovaksi, mikä on tuonut Avenhausille useita ylistäviä kritiikkejä musiikin alalla. Hän on tehnyt yli 40 levytystä ja ne ovat saaneet mm. Grammy-ehdokkuuden sekä useita muita palkintoja. Avenhausin levytykset kattavat sekä soolopianoteoksia että kamarimusiikkia.

Silke Avenhaus esiintyy merkittävien muusikkojen kanssa, kuten Antje Weithaasin, Tabea Zimmermannin ja Sabine Meyerin. Hän opiskeli Münchenissä Bianca Bodalian ja Klaus Schildenin johdolla sekä György Sebökin oppilaana Indianan yliopistossa Bloomingtonissa. Yksityisesti hän opiskeli myös András Schiffin oppilaana.

2021–2022 Silke Avenhaus toimi vierailevana piano- ja kamarimusiikkiprofessorina Lübeckin Musiikkikorkeakoulussa.

Taiteilijan/Yhtyeen omat kotisivut

Esitykset