Tuuli Lindeberg

Photo: Heikki Tuuli

Tuuli Lindeberg

Sopraano Tuuli Lindeberg on vakiinnuttanut asemansa maamme eturivin barokkiajan ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Hän on saanut lehdistössä taajaan kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan. Tuuli laulaa säännöllisesti Suomen parhaiden orkesterien ja kamariyhtyeiden kanssa esiintyen ahkerasti klassisen musiikin näyttämöillä, konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Hän tekee taajaan yhteistyötä erityisesti suomalaisten säveltäjien kanssa ja on kantaesittänyt kymmeniä vokaaliteoksia, joista viimeisimpinä Juhani Nuorvalan, Minna Leinosen, Sampo Haapamäen ja Kaija Saariahon musiikkia.

Tuuli on esittänyt näyttämörooleja vuosien varrella mm. Suomen kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, Suomen Kansallisteatterissa sekä lukuisissa vapaan kentän kamarioopperaproduktioissa. Hänen viimeaikaisista näyttämötöistään mainittakoon Alma! /Aino (Minna Leinonen & Hanna Weselius), Baby Jane /Piki (Markus Kärki & Sofi Oksanen), L’Orfeo /Euridice & Speranza (Monteverdi), Study for life (Kaija Saariaho), Flash flash /”E” (Juhani Nuorvala & Juha Siltanen), Mustan veden yli /Nainen (Lauri Kilpiö & Johanna Venho), Kustaa Vaasa /Schutzgeist (Koželuch), Dido ja Aeneas /Dido (Purcell), Marc’Antonio e Cleopatra /Kleopatra (J.A. Hasse), The Judge’s Wife /Caroline (Riikka Talvitie), Only the Sound Remains /vokaalikvartetin sopraano (Saariaho), sekä roolit Monteverdin Maria-vesperin, Orffin Carmina buranan ja Catulli carminan näyttämöversioissa.

Esiintymistyönsä ohella Tuuli nauttii opettamisesta, unohdetun vokaaliohjelmiston esiin kaivelusta ja ohjelmistosuunnittelusta. Hän opettaa omien erikoisalojensa laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa ja toimii Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana.

Esitykset