Photo: Pietari Purovaara

Tuulia Hero

Tuulia Hero on suomalainen konserttiviulisti, joka tunnetaan parhaiten rakkaudestaan kamarimusiikkia ja improvisaatiota kohtaan. 25-vuotias Tuulia on Lontoossa toimivan Paddington Trion viulisti, aktiivisesti ja laaja-alaisesti esiintyvä viulutaiteilija sekä kamarimusiikin ja viulunsoiton opettaja Royal Northern College of Music -taidekorkeakoulussa sekä Guildhall Young Artists King’s Cross -nuorisokoulutuksessa Lontoossa.

Tuulian rakkaus kamarimusiikkia kohtaan syttyi varhaisessa iässä ja hän aloitti opintonsa Junio Kimasen ja Paavali Jumppanen johdolla, voittaen Erkki Melartin- sekä Juvenalian kansalliset kamarimusiikkikilpailut vuosina 2010, 2012, 2016 ja 2017. Tänä päivänä Tuulia on voittanut ensimmäisen palkinnon monissa kansainvälisesti merkittävissä kamarimusiikkikilpailuissa, joista viimeisimpien joukossa ovat historiallinen Parkhouse Award Lontoon Wigmore Hall -konserttisalissa keväällä 2023 sekä 70. kansainvälinen Royal Over-Seas League Competition keväällä 2022. Tuulia toimii Kirckman Concert Society- sekä City Music Foundation -organisaatioiden taiteilijana, esiintyen Iso-Britanniassa, ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikassa. Kauden 2023/24 aikana Paddington Trio esiintyi yli 50:ssä eri konsertissa Iso-Britanniassa, Hollannissa, Yhdysvalloissa, Itävallassa ja Ranskassa, sekä BBC Radio 3:n In Tune -ohjelmassa ja Suomen Yleisradiossa.

Tuulia aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana ja opiskeli monipuolisesti Espoon musiikkiopistossa, Viuluakatemiassa,Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, Hanns Eisler -korkeakoulussa Berliinissä sekä Guildhall School of Music and Drama -taidekorkeassa Lontoossa. Tuulia valmistui esiintymisen maisteriksi korkeimmin arvosanoin Levon Chilingirianin ja David Dolanin viulu- ja improvisaatioluokilta ja täydentää viuluopintojaan Petri Aarnion kanssa Sibelius-Akatemiassa.

Tuulia soittaa Sibelius-Akatemian Stradivarius-viulua.