Kamarimusiikkikeskuksen kesän 2023 uusi yhteistyökumppani on Haapala panimoravintola. Haapala ottaa haltuunsa Amatin illat, jolloin päivän kahvila- ja lounaspaikka muuntautuu Haapalan olutpubiksi. Tarjolle tulee Haapalan oman panimon oluita, alkoholittomia virvoitusjuomia sekä pientä suolaista purtavaa. Haapalan ohjelmiin Kuhmossa kuuluvat myös olut-tastingit.

Haapala panimoravintola on perustettu Sotkamoon Haapalan tilan maille vuonna 2018. Yritys vietti juuri 5-vuotisjuhliaan. Alusta asti yrityksen toiminnassa ovat olleet mukana Kaisa ja Craig Tyler. Kaisa työskenteli Lontoossa Jamie Oliver’s Trattoriassa ennen paluutaan kotitilalleen Haapalaan. Hän näki yhdessä tuotesuunnittelija miehensä Craigin (myös aiemmin innokas kotioluiden panija) kanssa mahdollisuuden sekoittaa oluen ja ruoan maailma yhteen käyttäen panimoravintolan ideana ympäristön, ruoan ja juomatuotteiden yhdistämistä.

Haapala valmistaa pieniä eriä oluita ja alkoholittomia juomia vanhassa hirsinavetassa lähellä Vuokatin laskettelurinteitä. Kaisa ja Craig tekevät omien sanojensa mukaan työtä ”rakkaudesta rustiikkisiin, eurooppalaisiin oluisiin ja suomalaiseen maalaismaisemaan”. Haapalassa tuotetaan oluita lähialuetta hyödyntäen – luonnosta ja pelloilta kerätyt ainekset, villihiivat ja paikallisen pientuottajan rakkaudella keräämät raaka-aineet yhdistävät kaikkea Haapalan tekemistä.

Suosituimpia Haapalan oluista ovat Korpikuusen Kuiskaus Pale Ale ja Vaarojen Vaalea Golden Ale. Alkoholittomista virvoitusjuomista on Kuhmossa tarjolla myös Haapalan omia limonadeja. Pieniin suolaisiin purtaviin kuuluvat mm. suolaiset piiraat ja juuressipsit. Olut-tastingiin kootaan tarjolla olevista oluista 4 x 20 cl annokset.

Kuhmosta käsin voi myös piipahtaa noin 45 minuutin ajomatkan päässä olevalla Haapalan tilalla tai jopa asua siellä. Tilalla on panimoravintolan lisäksi vuokrattavia huoneita ja saunoja.

Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistys ry ja Haapala ovat innoissaan yhteistyöstä. ”Meille on suuri ilo, että koko Kamarimusiikkikeskuksen palvelutarjonta kehittyy ja saa uusia ulottuvuuksia. Myös yhteistyö Kainuun sisällä on ensiarvoisen tärkeää”, sanoo Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen. ”Meille puolestaan on kunnia lähteä mukaan tarjoamaan Haapalan olutpanimon tuotteita niin festivaalin asiakkaille kuin kuhmolaisillekin”, iloitsevat Kaisa ja Craig Tyler. 

Haapalan olutpubi on Amatissa 9.–22.7.2023, avoinna joka ilta klo 18–24. Pöytävaraukset/tiedustelut: puh. 0440 773 245. Haapalan kotisivut: www.haapalapanimoravintola.fi

Lisätietoja:

Haapala panimoravintola/Kaisa Tyler, puh. 0440 773 245
Kuhmon Kamarimusiikki/Sari Rusanen, puh. 044 544 5162