Kuhmolainen kesä kutsuu kulkemaan: nappaapa ystävää kädestä kiinni, suuntaa katseesi ja askeleesi luontoretkelle, konserttiin, leikkimään, kuulemaan, kokemaan!

Lasten Kuhmo – Hilpeä heinäkuu saapuu jo 11. kertaa ilahduttamaan lapsia ja perheitä Kuhmon kauniissa heinäkuussa. Iloiseen osallistumiseen on runsaasti mahdollisuuksia. Säätä tai hyttysiä säikkymättömille on ulkoilua, luonnon ihmeitä ja liikuntaa. Musiikkia ja muuta kulttuuria janoaville on tarjolla niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin musisointia, pieniä teatteriesityksiä, kyykkää, pelailua ja jopa piirakoiden leipomista mitä ammattitaitoisimmin ohjauksin.

Jälleen tarjotaan melkoinen annos tekemistä kesän 2017 Hilpeässä heinäkuussa. Lasten Kuhmo – Hilpeä heinäkuu järjestetään Kuhmossa yhdettätoista kertaa ajalla 28.6.&#872231.7. ja sen ohjelmassa on yli 100 mukavaa kulttuuri-, puuha- ja luonto-ohjelmaa lapsille, perheille ja kaikille lapsenmielisille. Hilpeän heinäkuun perustajat ja päätoimijat, Juminkeko, Musiikkijuhla Sommelo, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuhmo-talo ja Luontokeskus Petola, ovat saaneet yhteiseen Lasten Kuhmo -rinkiin 13 yhteistyökumppania. Mukana tänä vuonna ovat Hotelli Kainuu, Hotelli Kalevala, Kainuun Pirtti, Kainuun Rastiviikko, Kuhmolainen yleisurheilu-cup, Kuhmolaisen Tanssin Ystävät, Kuhmon Green Care -hanke, Kuhmon kaupunginkirjasto, Kuhmon 4H-yhdistys, Lentiiran kyläyhdistys, Sotkamon kansalaisopiston Kuhmon toimipiste sekä Tuupalan museo ja Talvisotamuseo. Yhdessä toimijat ovat luoneet avajaiskonsertin jälkeen runsaan kuukauden verran musiikkia, käsillä tekemistä, liikuntaa, luontoelämyksiä, runoja ja näyttelykierroksia.

Musiikkisisällöstä vastaavat Musiikkijuhla Sommelo, Kuhmon Kamarimusiikki sekä Kuhmo-talo. Sommelo tarjoaa jo 1.7. näppärimusisointia, joka varmasti ilahduttaa kaikenikäisiä. Kuhmon Kamarimusiikin tarjoukset liittyvät klassiseen musiikkiin: varsinainen lastenkonsertit kuullaan 16.7. ja 21.7., mutta myös musiikkikurssien useat vapaapääsyiset oppilaskonsertit sopivat perhekunnittain nautittavaksi. Kuhmo-talon kesämuusikot tarjoavat klassista, kansanmusiikkia ja viihdettä omissa kahvikonserteissaan 7.7. asti päivittäin klo 14 Kuhmo-talon Kahvila Juttuassa. Kesämuusikoitten suuri lastenkonsertti 3.7. saa lisäkseen tänäkin vuonna pienille lapsille suunnatun konsertin 26.7.

Käsillä tekemisen iloja tarjoaa Kainuun Pirtti. Kainuun Pirtin taitopajoissa (12. ja 19.7.) puuhataan monenlaisten materiaalien parissa ja jokainen saa tasolleen ja taipumuksilleen sopivaa opastusta käsitöissä.

Luontoon voi tänä kesänä tutustua Luontokeskus Petolan näyttelykierroksilla, joissa kohdataan suurpetoja useastikin, ohjatusti ja turvallisessa näyttely-ympäristössä. Petola järjestää myös kaksi luontopolkua (4.7. ja 13.7.) ja kiintoisan lintukaraoken (11.7.), muistakaa myös antoisa Ötökkäretki 18.7. Syväjärven mukavassa ympäristössä on tarjolla 4H:n toimesta Lettuja ja leikkejä 5.7. Sotkamon kansalaisopiston Kuhmon toimipiste tarjoaa osaamista luonnonyrttien käyttöön liittyen (1.7. ja 27.7.).

Iloa liikkumisesta saa Kuhmolainen yleisurheilucupissa 20.7., Kuhmolaisen Tanssin Ystävien tanssikurssilla sekä Lentiiran kyläyhdistyksen pihaolympialaisissa 8.7. (siellä on myös mahdollista leipoa piirakoita). Yleisurheilukisoissa voi juosta kilpaa tai hypätä pituutta ja tanssikurssilla opetella monia nykytanssin lajeja. Tanssikurssin loppunäytös antaa mahdollisuuden ihailla kursseilla opittua. Mukavia puuhia tarjoavat myös Kuhmon Green Care -hanke (26.7.), Hotelli Kalevala seikkailupäivässään (9.7.) ja Hotelli Kainuu, joka peluuttaa lapsia sisätiloissa maanantaisin. Kainuun Rastiviikko 25. – 30.7. tarjoaa tänä vuonna hienon liikunta- ja luontolisän Hilpeään heinäkuuhun.

Kalevala-tietouden levittämisestä vastaa Juminkeko. Useana päivänä on tarjolla jokin multi-mediaesitys tai muita toimintoja kalevalaisesta maailmasta, satutuokioita, näytelmiä sekä jopa kyykkäpeliäkin. Aina on mahdollisuus tutustua myös talon näyttelyihin ja kirjoihin.

Kuhmon museot avaavat ovensa erikoisilla lastenkierroksilla: Tuupalan mummolassa käydään talomuseon keskiviikkoisilla kierroksilla ja Talvisotamuseossa tutustumassa Isoisän taisteluihin niinikään keskiviikkoina (5., 12., 19. ja 26.7.).
Tämä kaikki on tarjolla Hilpeässä heinäkuussa kesällä 2017.

Hilpeä heinäkuu avataan jo 28.6. klo 9 Kuhmon torilla Musiikkijuhla Sommelon avajaisten yhteydessä. Tervetuloa torille aloittamaan koko perheen juhlaa!

Hilpeän heinäkuun ideana on tarjota runsaasti hyvää mieltä, mutta myös osoittaa kaikille lasten ja nuorten kanssa puuhaaville tasokkaan kulttuuritarjonnan ja luontoelämysten merkitys myönteisen kasvun ja kehittymisen kannalta. Tapahtumien toivotaan keräävän yleisöä yli sukupolvirajojen, sillä yhdessä koetut hauskat tai ajatusta herättävät hetket kantavat miellyttävinä muistoina pitkälle tulevaisuuteen.

Valtaosin tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta joihinkin liittyy pääsylippu, osallistumismaksu tai ilmoittautuminen. Näistä löydätte lisätietoja esitteestä tai verkkosivuiltamme.

Tapahtuman markkinointia ja tiedotustyötä ovat tukeneet Kuhmon Osuuspankki ja Paikallislehti Kuhmolainen.

Hilpeän heinäkuun esite on ilmestynyt ja sen graafisesta suunnittelusta on jälleen vastannut Klaus von Matt.

Tarkka ohjelma Hilpeän heinäkuun omilla kotisivuilla:
[url=http://www.lastenkuhmo.fi]Hilpeän heinäkuun omat kotisivut[/url]