Kuhmon Kamarimusiikin kolmas livestream-lähetys on torstaina 22. lokakuuta klo 18.30. Vieraaksi Kuhmoon saadaan pianisti Paavali Jumppanen. Ohjelmassa kuullaan kaksi Beethovenin sonaattia sekä teokset Sibeliukselta ja Debussylta.

Ei ole mikään ihme, että erityisesti Beethoven saapuu Kuhmoon Jumppasen kanssa. Vuosina 2010–2012 Jumppanen äänitti ensimmäisenä pianistina Suomessa kaikki Beethovenin 32 pianosonaattia juuri Kuhmossa. Äänitykset tehtiin Ondine-levymerkille Kuhmo-talon Lentua-salissa ja sen omalla Steinway-flyygelillä.

Suorassa livestream-lähetyksessä kuullaan Beethovenin Kuutamosonaatti ja Jäähyväissonaatti. Konserttiohjelman täydentävät Jumppaselle tärkeiden säveltäjien teokset Sibeliuksen Kuusi sekä Debussyn Bruyères.

Musiikin ohella Jumppanen kertoo lähetyksen nauhoitetussa osiossa Kuhmo-suhteestaan. Kuhmon musiikkikurssien ja pianon mestarikurssien kautta hän on kasvanut yhdeksi Kuhmon Kamarimusiikin kantavista taiteilijavoimista. Jumppanen on tällä hetkellä myös yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä pianisteista.

Kuhmon Kamarimusiikin livestream-lähetykset on mahdollistanut Kainuun Liiton alueen toimijoille myöntämä koronatuki. Kesän ensimmäisessä livestream-lähetyksessä 12.7. olivat mukana viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen, toisessa 27.7. klarinetisti Lauri Sallinen, säveltäjä Outi Tarkiainen ja pianisti Marko Hilpo. Ohjelmat löytyvät festivaalin YouTube-kanavalta.

Torstain suoran lähetyksen linkki tulee festivaalin Facebook-sivulle www.facebook.com/kuhmofestival klo 18. Lähetyksen tallenne siirretään festivaalin YouTube-kanavalle perjantain 23.10. aikana.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 044 544 5162
https://www.paavalijumppanen.com/