Kuhmon Kamarimusiikin pitkäaikainen yhteistyö OP:n kanssa saa kainuulaista syvyyttä: OP Kuhmo, OP Kainuu, OP Ylä-Kainuu ja OP Paltamo ovat solmineet marraskuussa kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Kuhmon Kamarimusiikin kanssa. Uusi yhteistyösopimus takaa OP:n jatkavan Kuhmon Kamarimusiikin pääyhteistyökumppanina ja partnerina vuosina 2023–2025. Pankit ovat olleet jo aiemmin mukana OP:n ryhmätason yhteistyökumppanien joukossa. Nyt vetovastuu siirtyy kokonaan Kainuun alueen Osuuspankeille.

”Kuhmon Kamarimusiikki on koko Kainuun kansallinen ja kansainvälinen kulttuuri- ja kulttuurimatkailun ylpeys ja haluamme yhdessä kainuulaisten osuuspankkien kanssa omalta osaltamme varmistaa, että festivaali pysyy ja kehittyy juurillaan ja festivaali koetaan koko Kainuulle tärkeänä asiana”, kertoo Kuhmon Osuuspankin toimitusjohtaja Martti Pulkkinen.

Pankkien ja festivaalin arvot kulkevat käsi kädessä. ”Pankkiryhmän arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen – ovat sellaisia, jotka festivaalin on helppo jakaa”, iloitsee Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen. ”Yhteistyötä tehdään pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti, yhdessä on haluttu olla ja yhdessä on haluttu menestyä”, kiteyttävät Pulkkinen ja Rusanen.

Yhteistyöhön kuuluu mm. näkyvyyttä ja sidosryhmäyhteistyötä. Kuhmossa oma viehätys on ollut Kuhmon henki – ainutlaatuinen musiikki yhdistettynä kotoisaan tunnelmaan sekä Kuhmon valoisiin öihin ja sinisiin järviin. Tästä kokonaisuudesta pankit aikovat nauttia mm. yhteisillä sidosryhmätapaamisilla festivaalin aikana. Pankit ovat mukana myös festivaalin ympärivuotisessa konserttitoiminnassa. Seuraavat konsertit järjestetään 19.2. Kuhmossa ja 20.2. Kajaanissa.

Kuhmon Kamarimusiikki soi 52. kerran 9.–22.7.2023 teemalla Juuret ja siivet. Festivaalin on Suomen vanhin kamarimusiikin tapahtuma ja kävijämäärältäänkin yksi genrensä suurimpia.

Lisätietoja:

Kuhmon Kamarimusiikki, toiminnanjohtaja Sari Rusanen, puh. 044 544 5162
Kuhmon Osuuspankki, toimitusjohtaja Martti Pulkkinen, puh. 044 311 0261