Teilläkö kamarimusiikkikonsertti? Miksipä ei juuri teillä! Kokoa yleisö kasaan heinäkuuksi ja kerro meille, miksi Kuhmon Kamarimusiikin pitäisi soida juuri teille. Sinun tulee tarjota viihtyisä paikka ja kerätä joukkosi, me tuomme muusikot ja musiikin. Sinä vastaat myös siitä, että kerrot ennakkoon kaikelle kansalle, että tällainen ihme on teidän ryhmälle tapahtumassa sekä sometat minkä ehdit itse tilaisuudesta sekä sen jälkimainingeista.

Kuvitella voi, että konsertteja pidetään vanhoissa hirsipirteissä, kylätaloissa, yritysten tiloissa ja jopa ulkona. Sade ja tuuli eivät saa konsertteja haitata, joten mielenkiintoista on kuulla, mitkä ovat ratkaisut luonnon voimien hallitsemiseen.

Tällä uudella konseptilla haluamme tehdä Kuhmon Kamarimusiikkia kesän 2022 festivaalin rinnalla. Kamarimusiikki on musiikinlajina pienyhtyemusiikkia. Sitä on soitettu suurissa hoveissa, mutta myös pienissä kamareissa. Nyt palaamme näihin pieniin kamareihin ja samalla niin kainuulaisesti perukoihin ja luonnonkin keskelle.

SuomiLOVE-televisiotuotanto on saanut Suomessa suuren suosion. Siinä yksittäiset ihmiset ovat saaneet esittää musiikkitervehdyksen hyvän mielen tuottamiseksi jollekin rakkaalleen. Kamarimusiikki-Lovessa ryhmä pitää itse koota ja festivaali tuo sellaisen tervehdyksen kuin haluaa – rakkaudesta kamarimusiikin lajiin kuitenkin. Tarjolla on parasta musiikkia parhaiden mahdollisten taiteilijoiden esittämänä.

Eikä mikään ole ihan ilmaista. Ryhmän pitää kerätä kasaan vähintään 600 euroa, jotta konsertti onnistuu. Tällä hinnalla toteutamme konsertin 20 hengelle, tällöin maksu per henkilö on 30 euroa. Jos ryhmä on suurempi kuin 20, niin lisämaksu siitä eteenpäin on 25 euroa per henkilö. Nämä luvut vastaavat normaaleja konserttihintoja. Toki sekin onnistuu, että joku yksittäinen ystävä haluaa pistää kunnon yllätysbileet pystyyn ja maksaa tuon rahan yksin omasta pussistaan. Jos taas joku yritys tahtoo mukaan, on sen konsertin hinta 1.000 euroa.

Tarkoitus on tarjota kolme konserttia kamarimusiikin ystäville. Kunkin konsertin kesto on noin tunti. Konsertit järjestetään heinäkuussa 2022 Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä.
Festivaalin tarkat päivät ovat 10. – 23.7., mutta näitä konsertteja voidaan tuottaa myös ennen tai jälkeen festivaalin.

Kiinnostuitko? Kerro, mikä Sinun/teidän idea. Vapaamuotoiset hakemukset pyydämme lähettämään 25.3. mennessä osoitteella kuhmo.festival@kuhmofestival.fi. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Sari Rusanen, puh. 044 544 5162.

Näiden erikoiskonsertteja järjestämiseen festivaali on saanut avustuksen Suomen Kulttuurirahaston Kainuun hoitokunnalta. Hanke on piristysruiske, rennolla otteella toteutettu festivaalin sivupolku.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 044 544 5162