Tri Hilkka Purovesi, Kuhmo

Sain osoitteenne Teostolta Helsingistä, pyytäessäni luetteloa Suomen konsertteja järjestävistä organisaatioista. Ennen kuin käyn varsinaiseen asiaani, joka on varsin erikoislaatuinen, haluaisin lyhyesti esitellä itseni. Olen Seppo Kimanen, sellisti, ensikonsertti syysk. 1969, opinnot 1965 USA, -66 Praha, -67-69 Pariisi, tällä hetkellä Detmold opettajana edelleen André Navarra Pariisista.

Syy, minkä vuoksi käännyn puoleenne, on seuraava: Allekirj., sekä ryhmä nuoria huipputason taiteilijoita – me etisimme paikkaa, jossa voimme pitää musiikkikurssit ja kamarimusiikkifestivaalin, kesällä heinä-elokuun vaihteessa. Idea on jokseenkin ainutlaatuinen toteutettuna Suomessa. Kuhmossa tietääkseni on ainakin kunnallinen keskikoulu, jossa on erinomaiset majoitustilat ja kun Kuhmo sijaintinsa puolesta on erittäin mielenkiintoinen, herää kysymys: Onko mahdollista saada kyseisen idean toteuttamiseen tarvittavat puitteet Kuhmosta? Olisitteko mahdollisesti Te, tai joku muu henkilö siellä, musiikista niin palavasti kiinnostunut, että panisitte asian alulle? Tarkoitan tällä lähinnä korkeintaan alustavia tiedusteluja, jopa vain kylmän harkinnan käyttämistä – tässä vaiheessa. Ihanne olisi, jos siellä tunnettaisiin laajempaa kiinnostusta asiaan ja tajuttaisiin esim. hankkeen matkailumainoksellinen arvo.

Toivottavasti ette saa minusta kerrassaan tunkeilevaa, tai loukkaavaa kuvaa. Oletan nimittäin, että kuulutte niihin harvoihin, jotka tekevät kaikkensa musiikin hyväksi ja annan tämän käsityksen ohjata kynäni kulkua. Jonkinlainen alustava ehdotus, jonka käyttökelpoisuutta pyytäisin Teidän harkita, olisi: Tänä kesänä pidettäisiin kokeiluluonteisena n. 30 henkeä käsittävällä ryhmällä n. viikon pituiset kurssit ja niihin liittyvät konsertit (6-7) – mikäli saamme ilmaiset majoitus-, opetus- ja konsertinantamistilat. Muista kustannuksista vastaan minä sekä muut taiteilijat yhdessä.

Seuraavina vuosina olisi Kuhmon kunnan tultava vain vähäisessä määrin taloudellisesti mukaan, vain majoitustiloja tarvittaisiin lisää, mainostusta pitäisi hoitaa (sen voi liittää suurelta osalta matkailumainontaan) ja ehkä jonkinlainen muodollinen avustus olisi hyväksi, jotta tarjoutuisi mahdollisuudet valtion apuun, lahjoituksiin, apurahoihin y.m. (ettei juttu ole pelkästään yksityisellä pohjalla). Tulevina vuosina radio ja konserttiyleisö tuovat myös oman osansa, joten kurssimaksu voidaan pitää alhaalla ainakin vähävaraisilta. Jonkinlaisena mallina, jos niin voidaan sanoa, olisi Interlochenin musiikkileiri Amerikassa, joka toimii täysin yksityisin varoin ja 40-vuotisen olemassaolonsa aikana on vakiinnuttanut asemansa Amerikan johtavana musiikkitapahtuna. Olen varma, että muutaman vuoden kuluttua, mikäli Kuhmossa on innostusta tarpeeksi asian alulle panemiseksi, Kuhmo on Suomen Interlochen.

En ole vielä ottanut yhteyttä muihin kaupunkeihin, vaan odotan ensin Teidän vastaustanne. Olisin erittäin kiitollinen jos muutamalla rivillä voisitte esittää vilpittömän kannnanoton ehdotukseeni ja lähettää osoitteella

4931 Spork-Eichdz
Schulstrasse 6
W. Germany

Odottaen jännittyneenä mahd. vastaustanne
Teidän – Seppo Kimanen

Detmold 13.4.1970