Tulos on valittu Ihminen ja Kosmos -tapahtuman keskustelujen teemaksi tänä vuonna. Pro Kuhmo Oy:n ja Suomen Akatemian järjestämän tapahtuman yhteydessä vietetään myös Kuhmon Musiikkiyhdistyksen 50-vuotisjuhlaa.

Ihminen ja Kosmos järjestetään 21. kerran Kuhmo-talossa 18.&#872220.3.2016 teemalla ”Tulos”. Järjestäjinä ovat jälleen Pro Kuhmo Oy ja Suomen Akatemia. Ohjelman ovat suunnitelleet viestintäjohtaja Riitta Tirronen ja tiedottaja Terhi Loukiainen Suomen Akatemiasta sekä kuhmolaiset Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen ja Kuhmo-talon johtaja, ohjelmasihteeri Matti-Jussi Pollari.

Tapahtuman alustajalistalle on jälleen saatu kiinnostavia asiantuntijoita. Mukana alustamassa ja keskustelemassa ovat tänä keväänä seuraavat:

– Professori Eeva Anttila, tanssipedagogiikka, Taideyliopisto
– Akatemiatutkija Kaisa Hartikainen, käyttäytymisneurologia, Tampereen yliopisto
– Tutkimusprofessori Minna Huotilainen, aivotutkimus, Työterveyslaitos
– Professori Markku Jokisipilä, eduskuntatutkimuksen laitos, Turun yliopisto
– Professori Sixten Korkman, talousvaikuttaja, tietokirjailija
– Rehtori, saksofonisti Jari Perkiömäki, Taideyliopisto
– Kuvataideasiantuntija Markku Valkonen, emeritus museonjohtaja, tietokirjailija
– Professori Ilpo Vattulainen, biofysiikka, Tampereen tekninen yliopisto

Tiedetoimittaja Jari Mäkinen juontaa alustus- ja keskustelutilaisuudet.

[b]Kosmoksen konsertit[/b]

Entiseen tapaan keskusteluja kevennetään ja syvennetään komealla musiikkiohjelmalla. Säveltäjänimien osalta kuljetaan W. A. Mozartin, Ludwig van Beethovenin ja Felix Mendelssohnin kautta Maurice Raveliin, Zoltan Kodály’hin ja Einojuhani Rautavaaraan. Tapahtuman musiikkitarjonnan on suunnitellut Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn ja hänen kanssaan esiintyvät Kuhmon Kamarimusiikin nuorista taiteilijoista koostuva Borea-kvartetti. Kvartetissa soittavat Kasmir Uusitupa, viulu, Tami Pohjola, viulu, Riina Piirilä, alttoviulu, ja Senja Rummukainen, sello.

Lauantain iltakonsertti klo 19.00 on tällä kertaa samalla Kuhmon Kamarimusiikin taustayhteisön Kuhmon Musiikkiyhdistys ry:n 50-vuotisjuhlakonsertti. Konsertti järjestetään ilmaiskonserttina. Kaikki musiikin ystävät ovat tilaisuuteen lämpimästi tervetulleita. Konsertin järjestelyissä on mukana myös Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistys ry.

Tapahtuman keskustelutilaisuuksiin on vapaa pääsy, samoin kuin musiikkituokioihin. Avauskonserttiin perjantaina 18.3. klo 19 on myynnissä lippuja hintaan 20/15 €.

Lisätietoja:
Ohjelmasihteeri Matti-Jussi Pollari, puh. (08) 6155 5450
[url=http://www.ihminenjakosmos.fi]Ihminen ja Kosmos[/url]