Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn vastaanottaa Cremonassa perjantaina 28.9. Cremona Musica Awardin. Muita palkittuja ovat tänä vuonna mm. kapellimestari Valeri Gergijev, viulisti Maxim Vengerov ja säveltäjä Gija Kantsheli. Kuhmon Kamarimusiikki palkitaan kategoriassa ”projektit” ensimmäisenä festivaalina. Tilaisuudessa myös kantaesitetään Vladimir Mendelssohnin uusi teos pianolle, viululle, alttoviululle, sellolle ja kertojalle.

Tunnustuksen perusteluissa todetaan, että festivaalin tekee ainutlaatuiseksi sen formaatti. Kaksiviikkoisen festivaalin konserteissa sekoitetaan erittäin harvinaista ja hyvin tunnettua musiikkia, kuuluisia muusikoita ja nousevia tähtiä epämuodollisella tyylillä tähtikulttia välttäen. Valitsijoiden mukaan Kuhmon festivaali on innovatiivinen esimerkki, jossa myös tuotanto ja talous toimivat muusikoiden innostuksen ansiosta.

Kuhmon henkeä viedään Cremonaan aivan konkreettisesti Vladimir Mendelssohnin teoksen kantaesityksessä, sillä yhtye muodostetaan festivaalityyliin paikan päällä ja Mendelssohnin kanssa soittaa kolme nuorta italialaista muusikkoa.

Cremona Musican taiteellinen koordinaattori Roberto Prosseda arvostaa suuresti Kuhmon Kamarimusiikkia. ”Kuhmossa kukaan soittaja ei ole tähti, vaan musiikki on kaikki kaikessa”, sanoo Prosseda. ”Kuhmon Kamarimusiikki on festivaalikentän Stradivari”.

Kaikki tänä vuonna tunnustuksen saavat ovat musiikkimaailman huipulta. Kapellimestareista Cremona Musica Awardin saa Valeri Gergijev, muusikoista viulisti Maxim Vengerov ja säveltäjistä Gija Kantsheli. Lisäksi tunnustuksen saavat italialainen musiikkikirjailija Alessandro Baricco sekä kitaranrakentaja Hermann Hauser III. Tunnustuksen fyysisenä ilmentymänä on italialaisen kuvanveistäjä M’Horon viulua esittävä alumiiniveistos.

Tunnustuksia on jaettu vuodesta 2014 alkaen ja sen ovat aiemmin saaneet mm. Accademia di Santa Cecilia, Shlomo Mintz, Krysztof Penderecki, Alfred Brendel ja Michael Nyman.

Syyskuun 28.&#947230. järjestettävä Cremona Musica -tapahtuma kokoaa Stradivarin, Guarnerin ja Amatin kotikaupunkiin maailman johtavia soitinrakentajia ja kauppiaita sekä lukuisia kansainvälisiä taiteilijoita. Alun perin tapahtuma oli viulunrakentajien tapaaminen, mutta sittemmin siitä on kehittynyt kansainvälisesti merkittävä musiikin ammattilaisten kohtauspaikka. Viime vuonna kävijöitä oli 17 000.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936
[url=http://events.cremonamusica.com/en/events/?event=120]Linkki Cremonan tiedotteeseen[/url]