Kuhmon Kamarimusiikki soi perinteiseen tapaan keväällä Kuusamossa ja Helsingissä. Kuusamon konsertti järjestetään 7.5. yhteistyössä Kuusamon kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen kanssa ja Helsingin konsertti taidemuseo Villa Gyllenbergissä 9.5. yhteistyössä Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön kanssa.

Konserttiohjelma molemmissa paikoissa kulkee nimellä ”Viimeisiä viestejä”. Ohjelmassa kuullaan J.S. Bachin Fuuga nro 14 teoksesta Die Kunst der Fuge (Fuugan taito) BWV 1080, Gustav Mahlerin Adagio sinfoniasta nro 10 , Ludwig van Beethovenin Letzter musikalischer Gedanke WoO 62 sekä Johannes Brahmsin klarinettikvintetto h-molli op. 115.

Konsertin esiintyjäjoukko on hieno kattaus sekä nuoria että kokeneita taiteilijoita. Mukana ovat viulistit Antti Tikkanen ja Kasmir Uusitupa, alttoviulistit Riina Piirilä ja Vladimir Mendelssohn, sellistit Senja Rummukainen ja Lauri Kankkunen, kontrabasisti Petri Mäkiharju sekä klarinetisti Harri Mäki.

Kuusamon konsertti alkaa klo 18. Lippuja sinne myy Kuuusamotalo, puh. 040 860 8800, www.lipputoimisto.fi. Lippujen hinta on ennakkoon 20 euroa ja ovelta 25 euroa (eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 15 euroa).

Villa Gyllenbergin konsertit myydään ennakkoon Kamarimusiikin Kuhmon toimiston kautta, puh. 08 652 0936. Konsertti taidemuseossa alkaa klo 19, mutta ovet museon taidenäyttelyihin tutustumiselle avautuvat jo klo 18. Kevään näyttely ”Keräilyn lumoa ja taiteen verkostoja” antaa läpileikkauksen UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiön kokoelmien tärkeimmistä teoksista, lisätietoja: www.villagyllenberg.fi. Konserttilipun hinta on 25/18,50 euroa (alempi hinta koskee alle 20-vuotiaita, opiskelijoita ja työttömiä).

Kuhmon Kamarimusiikin kevätkonserttitoimintaa tukee OP ja Kuhmon Kamarimusiikin Nuoria kamarimuusikot -ohjelmaa Suomen Kulttuurirahasto. Kasmir Uusitupa, Riina Piirilä ja Lauri Kankkunen soittavat OP Ryhmän Taidesäätiön arvosoittimilla. Uusitupa, Piirilä, Kankkunen sekä Senja Rummukainen ovat Kuhmon uusia nuoria kamarimuusikoita.

Tervetuloa mukaan konsertteihin!

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936