Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä järjestetään tänä kesänä myös suomalaista kalustemuotoilua esittelevä näyttely. Näyttelyssä nimeltä 4DESIGN on uusia kalusteita neljältä kansainvälisesti tunnetulta ja palkitulta suunnittelijalta. Mukana ovat professorit Yrjö Kukkapuro ja Jouko Järvisalo sekä sisustusarkkitehdit Kaarle Holmberg ja Kimmo Varjoranta.

Yrjö Kukkapuron ja hänen kolmen oppilaansa yhteistyö sai alkunsa jo 1970-luvulla Taideteollisessa korkeakoulussa. Kukkapuron johtamassa työryhmässä toteutui mm. Helsingin metroasemien komponenttisuunnittelu ja Rautatientorin metroaseman sisustussuunnitelma. Työryhmän jäsenet ovat kukin tahollaan suunnitelleet kodin ja julkisen tilan huonekaluja yhteensä yli 100 valmistajalle. Näyttely on Kuhmon Kamarimusiikkikeskuksen Galleriassa 10.&#872222.7.

[b]Teemana kanavapujottelu[/b]

Festivaalin lippujen ennakkomyynti on sujunut aikaisempien vuosien tahdissa. Tämän hetken myydyin konsertti on tiistaina 18.7. konsertti nimeltä Tulisieluja, jossa kuullaan espanjalaista musiikkia ja nähdään myös flamencotanssia. Toiseksi suosituin on saman päivän aamukonsertti otsikoltaan Myrskyvaroitus. Myös keskiviikon 19.7. konsertit ovat suosituimpien listalla.

Kamarimusiikin esiintyjälistaan on tullut yksi muutos, sillä ennakkotiedoissa mainitun Talich-kvartetin tilalla Kuhmossa soittaa Uusi Helsinki -kvartetti. Festivaalin avajaispäivän konsertista Iisalmessa on jäänyt pois Stian Carstensen, joten Storioni-pianotrio soittaa kaksi teosta.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 9.&#872222.7. Festivaalin teemana on tänä kesänä kanavapujotteluun viittaava termi Zap. Konserteissa liikutaan ajassa ja paikassa tavallistakin laajemmin, ja luvassa on niin tuttuja klassikkoja kuin yllätyksiäkin.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki/Sari Rusanen, puh. 08 652 0936
4DESIGN/Kaarle Holmberg, puh. 050 511 8882, kaarle.holmberg@kolumbus.fi