Kuhmon Kamarimusiikki hämmästyttää joka vuosi upealla musiikkiohjelmallaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan mutta myös monipuolisella ruokatarjonnallaan. Kuin tyhjästä pieneen kainuulaiseen kaupunkiin rakennetaan tuhansia asiakkaita varten paikkoja, joissa voi nauttia aitoja paikallisia erikoisuuksia ja kansainvälisen tason aterioita. Makuhermot eivät pääse turtumaan, samaa ruokaa ei tarvitse syödä kahta kertaa. Ravintolat löytyvät Kamarimusiikkikeskuksesta Kontionkatu 22:sta sekä Kontion koulusta.

Makuelämykset ovat yhtä ainutlaatuisia kuin Kuhmon festivaalikin. Ravintolat elävät vain kaksi viikkoa (10.–23.7.), joten monet varaavat paikan ennakkoon. Kontion, Salakamarin ja Amatin toimivuudesta vastaa noin 60 työntekijää, joista suurin osa on talkoolaisia.

[b]Amati on entistäkin tunnelmallisempi[/b]
Amati-kahvilasta on kuoriutunut remontin jälkeen entistäkin viihtyisämpi aamiaisen sekä suolaisten ja makeiden leivonnaisten nauttimispaikka. Tule Kamarimusiikkikeskukseen hirsiseinien syleilyyn virkistymään isäntä Veikko Huovisen maukkaasta kattauksesta. Tänä vuonna Veikon herkut heittäytyvät villeiksi ja piirakoista ja pestosta voi maistaa esimerkiksi vuohenputken. Leivonnaisten tarjonta vaihtelee päivittäin. Amatin aamiaistarjottimeen kuuluu täytetty croissant tai riisipiirakka, mansikoita ja hedelmiä, mustikkasmoothie, kahvi tai tee.

[b]Salakamari ja Piharavintola tarjoavat perinteisesti laatua[/b]
Salakamarin ja Piharavintolan ruoat ja viinit virittävät yhteensopiviksi jo 19. kertaa viinigurut Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund. Lounaalla on joka päivä erilainen pasta- tai keittovaihtoehto. Iltaisin tarjolla on kolmen ruokalajin herkullisia, kokkien loihtimia, päivittäin vaihtuvia menuita ja viiden ruokalajin festivaalimenu. Hyvän ruoan kruunaavat Juhan ranskalaisen viinitilan Château Carsininin viinit. Tilalta tulevat myös Kuhmon Kamarimusiikin omat Amati puna- ja valkoviinit.

[b]Kainuun herkut maistuvat Kontion kahvilassa[/b]
Rönttöstä ei ole ilman Kamarimusiikkia eikä Kamarimusiikkia ilman rönttöstä. Niin tiivis on suhde Kainuun perinneleivonnaisen ja festivaalin välillä. Rönttöset ja muut maakunnan parhaiden leipomoiden herkut löydät Kontion kahvilasta. Kontiossa maistuvat myös festivaalin nimikkoleivokset erilaisilla marjatäytteillä. Konserttien yhteydessä Kontion rannassa paistetaan suussa sulavia muurinpohjalettuja. Kontiossa salaatti- ja keittolounaat loihtii paikallinen kulttuuripersoona Topi Mikkola, jonka voi tavata illemmalla esittämästä Rosa Liksomin naismonologia Kamarimusiikkikeskuksessa.

[b]Varaukset[/b]
Ennen festivaalia:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936
Festivaalin aikana 10.&#872223.7.:
Amati-kahvila, puh. 040 240 3727, avoinna kello 9&#872218 (10.7. kello 12&#872218)
Salakamari ja Piharavintola, puh. 050 561 0373, avoinna kello 12&#872201 (10.7. kello 17&#872201)
Kontion kahvila, puh. 040 442 8068, avoinna kello 10&#872221.30 (10.7. kello 12 alkaen, 23.7. 20.30 asti)

Ravintolat ovat Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistyksen toimintaa Käyttämällä palveluita vieraat tukevat yhdistyksen toimintaa ja sen kautta Kuhmon Kamarimusiikin jatkuvuutta paikkakunnalla.

Lisätiedot:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936
Salakamari/Antti Rinta-Huumo, puh. 050 561 0373