Kuhmon Kamarimusiikki perustaa kvartettiakatemian, johon voivat hakeutua nuoret muusikot Suomesta ja ulkomailta. Kvartettiakatemiaan valitaan kahdesta kolmeen jousikvartettia, joita ohjaavat Kuhmon Kamarimusiikista tunnetut alan parhaat opettajat, heidän joukossa on mm. festivaalin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn. Akatemia aloittaa toimintansa syksyllä 2018 ja ensimmäiset konsertit järjestetään tammikuussa 2019.

Kvartetit valitaan koesoittojen kautta. Yhtyeen jäsenten yhteenlaskettu ikä voi olla 140 vuotta, yksittäisen soittajan maksimi-ikä 35 vuotta. Koesoitot järjestetään Helsingissä 26.&#947228.10.2018. Kvartetit voivat olla joko valmiita yhtyeitä tai ne voidaan muodostaa yksittäisistä soittajista (viulu, alttoviulu, sello).

Kvartettiakatemian kunkin periodin aikana ammattilaiset mentoroivat nuoria lahjakkuuksia. Ohjaajat ja nuoret muusikot harjoittelevat yhdessä ja lopulta esittävät valmistelemansa teokset yhdessä konserteissa. Ensimmäinen harjoitteluperiodi on Helsingissä joulukuussa 2018 ja ensimmäiset konsertit Kuhmossa ja Kajaanissa tammikuussa 2019.

Kvartettiakatemia on Kuhmon Kamarimusiikin lähtölaukaus 50-vuotisjuhlallisuuksiin. Tukea kvartettiakatemian perustamiseen festivaali on saanut Jenny ja Antti Wihurin rahastolta.

Vapaamuotoiset englanninkieliset hakemukset pyydetään lähettämään 30.9. mennessä Helsingin toimistolle sähköpostitse anniina.ahlstrom@kuhmofestival.fi. Hakemuksessa tulee käydä ilmi esitettävä teos (max 15 min), soittajien nimet, iät, opiskelu- ja kamarimusiikkitausta, instrumentit, soittonäyte nettiversiona sekä yhteystiedot. Koesoitoissa ei ole festivaalin puolesta säestäjää, mutta piano on käytettävissä.. Lisätietoja koesoitosta saa numerosta 044 586 1633.