Kuhmon Kamarimusiikki soi toukokuun 31. päivä Helsingissä. Ulkomaan konsertit ovat 15.5. Hongkongissa sekä 2.6. Italian Mantovassa ja 5.6. Pietarissa. Konserttien taiteellisesta suunnittelusta on vastannut festivaalin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn.

Kuhmon Kamarimusiikin kevätkauden konsertit käynnistyvät 15.5. Hongkongissa pidettävällä kahdella konsertilla. Konsertit järjestetään yhdessä miljoonakaupungin kauneimmista puistoista nimeltään Nan Lian Garden ja ne kulkevat nimellä [i]Tansseja ja satuja[/i]. Konserteissa kuullaan teoksia Sibeliukselta, Brahmsilta, Bartókilta, Dvo&#345ákilta ja Schumannilta. Taiteellisen johtajan alttoviulisti Vladimir Mendelssohnin ohella Hongkongissa esiintyvät viulistit Minna Pensola, Gian Paolo Peloso ja Hannah Tam, sellisti Trey Lee ja pianisti Rachel Cheung. Konsertit ovat yhteistyötä paikallisen Musicus Societyn kanssa. Kuhmon Kamarimusiikki on saanut rahoitusta Aasiassa verkostoitumiseen Jenny ja Antti Wihurin rahastolta.

Festivaalin perinteinen pääkaupunkiseudun konsertti pidetään tänä vuonna kesän kynnyksellä 31.5. Konserttipaikkana on Kuhmon Kamarimusiikin pääpartnerin OPn toimitilat Vallilassa. Helsingin konsertti kulkee nimellä [i]Ikuisesti nuori[/i] ja siinä kuullaan Schumannin pianokvartetto c-molli, Mendelssohnin pianokvartetto nro 1 C-duuri, Johann Halvorsenin sovitus Georg Friedrich Händelin sävellyksestä Passacaglia sekä Dohnányin pianokvintetto nro 1 c-molli. Konsertissa esiintyvät pianisti Heini Kärkkäinen, viulistit Tami Pohjola, Antti Tikkanen ja Kasmir Uusitupa, alttoviulistit Riina Piirilä ja Vladimir Mendelssohn sekä sellisti Tuomas Lehto. Konserttia ennen on mahdollisuus tutustua OPn ala-aulassa olevaan taidenäyttelyyn. Näyttelyssä on esillä OP Ryhmän Taidesäätiön työaiheisia maalauksia, valokuvia ja veistoksia 1900-luvun vaihteesta nykypäivään.

Helsingin konsertin jälkeen Heini Kärkkäinen, Tami Pohjola, Antti Tikkanen, Tuomas Lehto ja Vladimir Mendelssohn matkaavat Italiaan. Siellä he osallistuvat Kuhmon Kamarimusiikin lähettiläinä Mantovan kamarimusiikkijuhlille. Kesäkuun toisen päivän ohjelmassa ovat Helsingissä soitetut Mendelssohnin pianokvartetto ja Dohnányin pianokvintetto. Kuhmo on yksi Mantovan tänä vuonna esillä olevista festivaalipartnereista. Mantovan juhla on kokoluokaltaan kaksinkertainen Kuhmo – juhlilla esiintyy 300 taiteilijaa 200 tilaisuudessa.

Mantovan jälkeen taiteilijat matkustavat vielä Pietariin, missä on Kuhmon seuraava konsertti 5.6. Pietarin konsertti pidetään Beloselski-Belozerskin palatsissa yhteistyössä Opera+ -musiikkilehden kanssa. Konsertin nimenä on [i]Vers la flamme[/i] (Kohti liekkiä) siinä esitettävän Skrjabinin teoksen mukaan. Pietarissa kuullaan lisäksi Helsingissä ja Mantovassa esitetyt Dohnányin ja Mendelssohnin teokset sekä useampi sävellys Sibeliukselta sekä Dvo&#345ákin Hiljainen metsä. Kuhmon Kamarimusiikin Venäjä-yhteistyötä tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Toiminnanjohtaja Sari Rusanen iloitsee kaikesta yhteistyöstä: ”Ilman luotettavia ja ammattitaitoisia yhteistyökumppaneita yhdenkään konsertin järjestäminen ei onnistuisi. Kuhmolla on onneksi laaja verkosto ympärillään”. Kuhmon Kamarimusiikin ympärivuotisten konserttitoiminnan tarkoituksena on pitää yhteyksiä yleisöön, taiteilijoihin ja muihin sidosryhmiin, tehdä Kuhmon kesän festivaalia ja kursseja tunnetuksi sekä etsiä uusia asiakkaita ja uusia yhteistyökuvioita. ”Hongkongista ollaan saamassa jo tälle kesälle useampi uusi musiikkikurssilainen”, kertoo Rusanen.

Kesän Kuhmon festivaaliin on enää reilut kaksi kuukautta. Kuhmon Kamarimusiikki soi Kuhmossa 14.&#872228. heinäkuuta.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936