Kuhmon Kamarimusiikin yleisömäärä pysyi edelleen viime vuosien korkealla tasolla. Viimeisen päivän lopulliset kävijämäärät puuttuvat vielä, mutta arviolta kävijöitä tulee nyt olemaan 35.500. Hyvää menestystä enteili jo ennakkomyynti, jossa päästiin kaikkien aikojen ennätykseen.

Festivaalin pääteemana oli tänä vuonna aika eri muodoissaan aina maailmansynnystä vuodenaikoihin. Konsertteja oli yhteensä 74 ja niistä oli loppuunmyytyjä 10. Toisella viikolla eniten yleisöä kiinnostivat Sibelius-päivä sekä tangoaiheinen konsertti. Myös lapsille suunnattu Pekka ja Susi oli nyt aiempien vuosien lastentapahtumia kysytympi.

Festivaalin ensimmäisellä viikolla sää oli varsin kolea. Se hiljensi Kuhmon katukuvaa, mutta tuntui vain lisäävän konserttien yleisömäärää.

[b]Maailmankylä ensi vuoden teemana[/b]

Ensi vuonna Kuhmosta tulee maailmankylä, sillä se on vuoden 2016 festivaalin teemana. Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn muistuttaa, että Kuhmo oli itse asiassa maailmankylä alusta asti ennen kuin käsitettä edes oli keksitty. ”Nyt Kuhmo on kuin Baabelin torni”, Mendelssohn sanoo. ”Täällä on taiteilijoita lukuisista eri maista ja eri maanosista. Ajatuksena on, että nämä maailmankylän asukkaat toisivat ensi kesän festivaalille omista maistaan musiikkia, joka parhaiten edustaa heidän omaa kulttuuriaan.”

Kuhmossa soivat ensi kesänä myös perinteiset kamarimusiikin klassikot, mutta maailmankylä-teema tuo mukanaan myös etnisiä sävyjä ja soittimia. Luvassa on jännittäviä, hauskoja ja puhuttelevia konserttikokonaisuuksia Kuhmon parhaitten perinteiden hengessä.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään ensi vuonna 10.&#872223.7.2016. Samalla Vladimir Mendelssohnille alkaa jo toinen kymmenvuotiskausi festivaalin taiteellisena johtajana.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936