Tänään lauantaina päättyvän Kuhmon Kamarimusiikin yleisömäärä pysyi edellisien vuosien tasolla, kun konserttikäyntejä kertyi 35.000. Kaksiviikkoisen festivaalin toisella viikolla myytiin loppuun peräti kymmenen konserttia. Yhteensä konsertteja oli Kuhmossa 72, lisäksi kamarimusiikkijuhlan konsertteja kuultiin Kajaanissa, Vuokatissa ja Iisalmessa. Varsinaisten konserttien lisäksi ohjelmassa oli yli 20 ilmaistapahtumaa kuten taiteilijatapaamisia ja oppilaskonsertteja.

Tämän vuoden teemana oli maailmankylä, ensi vuonna taas kattavana aiheena on pujottelu eri tyylilajien ja aikakausien välillä. Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn määrittelee aiheen ytimekkäästi sanalla ”zap”, joka viittaa ranskankieliseen kanavasurffailua tarkoittavaan verbiin.

Kanavasurfausta tapahtuu monella tasolla. Oratorion resitatiivin paikalle Mendelssohn suunnittelee nykyaikaista rappia, yhdessä konsertissa taas ollaan New Yorkissa, joka ei koskaan nuku, toisessa vieraillaan venäläisessä teehuoneessa. Sujuvat vaihdot tyylistä toiseen ovat Kuhmon yleisölle tuttuja jo entuudestaan.

Pääpaino on kuitenkin edelleen perinteisellä kamarimusiikilla. Vladimir Mendelssohn lupaa yleisön kuulevan ainakin Beethovenin pianotrioja ja jousikvartettoja, Mozartin kvintettoja, Bachin Brandenburgilaisia konserttoja, Brahmsin kamarimusiikkia ja Schubertin jousikvartettoja. Ja tietenkin ohjelmassa on kamarimusiikkiyleisön erityisesti rakastama Schubertin Forelli-kvintetto.

”Ensi kesänä on myös tapahtumia, jotka koetaan vain kerran ja vain täällä”, Vladimir Mendelssohn lupaa. Ohjelman tarkempi sisältö ja esiintyjät kerrotaan tammikuussa.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään ensi vuonna 9.&#872222.7. Ajankohta on hieman tavallista aikaisempi käytännön syistä, sillä heinäkuun viimeisellä viikolla Kuhmossa järjestetään Kainuun rastiviikko. Festivaaliin olennaisena osana liittyvät musiikkikurssit alkavat ensi kesänä jo hiukan ennen konserttisarjaa.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestettiin nyt jo 47. kerran.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936