Kuhmon Kamarimusiikissa on tarjottu tänä vuonna mahdollisuus tilata konsertti omaan kotiin. Konsertin tilaaja tarjoaa paikan ja kerää yleisön, festivaali tuo musiikin. Tällä kertaa kotikonsertteja on kolme. Kotikonsertit ovat festivaalin rento sivupolku ja samalla muistuma kamarimusiikkijuhlan alkuaikojen tunnelmallisista pienten tilojen perukkakonserteista.

”Kamarimusiikkia on soitettu suurissa hoveissa, mutta myös pienissä kamareissa, ja nyt palaamme niihin ja luonnon keskelle”, sanoo Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen. ”Tarjolla on parasta musiikkia parhaiden mahdollisten taiteilijoiden esittämänä”.

Ensimmäinen konsertti on 9.7. Kemppaisten sukumökillä ja siinä esiintyvät Abel-kvartetti ja alttoviulisti Gareth Lubbe. Toinen konsertti on Matti Piiraisen luona 21.7. ja silloin Abel-kvartetin kanssa soittaa viulisti Kasmir Uusitupa. Perjantaina 22.7. musisoidaan Luotolan pirtissä sukujuhlissa, missä soittamassa ovat kitaristi Alberto Mesirca, bandoneonin soittaja Marcelo Nisinman ja kontrabasisti Zoran Marković.

Erikoiskonserttien järjestämistä tukee Suomen Kulttuurirahaston Kainuun hoitokunta.

Ensiesityksiä

Kuhmossa kuullaan kolme ensiesitystä. Sebastian Fagerlundin teos Remain pianotriolle soi 13.7. Storioni-trion esittämänä. Marcelo Nisinmanin sävellys From the New World kuullaan 17.7. ja sen soittavat sellisti Maja Bogdanović ja viulisti Daniel Rowland. Outi Tarkiaisen teos on Woodland Fanfares, minkä esittävät klarinetisti Lauri Sallinen, sellisti Trey Lee ja pianisti Matilda Kärkkäinen.

Fagerlundin uusi sävellys valmistui samana päivänä, kun Ukraina joutui hyökkäyksen kohteeksi. Järkyttävän uutisen jälkeen teoksen viimeinen osa sai lopullisen muotonsa, ja sävellys onkin omistettu ”Ukrainan urhoollisille ihmisille ja sodan uhreille”. Tarkiaisen sävellys on Kuhmon kaupungin tilausteos ja sitä tullaan käyttämään jatkossa yhtenä kaupungin bränditunnisteista.

Vain vähän muutoksia

Esiintyjämuutoksia festivaalilla on vain kaksi. Vanessa Szigetin tilalla soittaa viulisti Linda Suolahti ja Irina Stachinskayan sijasta huilua Kaisa Kortelainen. Taiteilijoiden toteutuneet tulo- ja lähtöajat ovat aiheuttaneet joitakin pienempiä muutoksia, mutta muutoksiin ei ole tarvittu uutta väkeä vaan korvaukset on tehty Kuhmoon jo kiinnitetyillä taiteilijoilla.

Kuhmon Kamarimusiikki alkaa 10.7. Vladimir Mendelssohnin muistokonsertilla ja päättyy kahden viikon ja 58 konsertin jälkeen 23.7. Festivaalin ohjelma taiteilijoineen on kotisivulla kuhmofestival.fi.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 044 544 5162