Kuhmon Kamarimusiikki soi ensi viikolla Etelä-Koreassa Soulissa yhteistyössä Kumho Asiana Cultural Foundationin kanssa. ”Vihdoinkin toisiaan nimeltään muistuttavat toimijat Kumho ja Kuhmo saadaan yhteen ja vieläpä samassa kamarimusiikin genressä”, iloitsee Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen.

Kumho Asiana Cultural Foundation on arvostettu eteläkorealainen kulttuuritoimija. Se järjestää maailman parhaimpien orkestereiden vierailuja Souliin, tukee nuoria korealaisia muusikoita soitinlainoin ja stipendein sekä omistaa mm. neljä omaa konserttisalia. Yhteistyökonsertit järjestetään Kumho Art Hallissa &#8722 salissa, joka on tehty erityisesti kamarimusiikin esittämiseen.

Yhteistyökonsertteja on neljä 9.&#872211. helmikuuta. Niiden suunnittelusta on vastannut Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn. Mendelssohn on nimennyt konsertit kesän Kuhmon mallin mukaan, tarjolla ovat konsertit Sibeliuksen ajoilta 9.2., Yö Pariisissa 10.2., Tuttuja barokin ajalta ja Wieniläisiä tähtihetkiä 11.2.

Erityisesti ensimmäisellä konsertilla juhlistetaan Suomen 100-vuotisjuhlaa, yhteistyö on saanut valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -tunnuksen. Sibeliuksen ajoilta -konsertissa kuullaan mm. Finlandia ja Valse triste.

Konserteissa esiintyy sekä Kuhmon että Kumhon taiteilijoita. Kuhmon Kamarimusiikin edustajina Etelä-Koreaan matkaavat taiteellisen johtajan lisäksi viulistit Antti Tikkanen ja Priya Mitchell. Kumhon taiteilijoista mukana ovat viulistit Jehye Lee ja Jiyoung Lim, alttoviulisti Hanna Lee, sellistit Min Ji Kim ja Jung Ran Lee, kontrabasisti Jung Su Lee, pianistit Da Sol Kim ja Yekwon Sunwoo sekä harpisti Jee Young Park.

Konserttien kautta rakennetaan niin musiikillisia kuin matkailullisiakin yhteyksiä. Konsertit ovat osa Wild Taigan, Kuhmo-Suomussalmi -alueen, Aasiaan kohdistuvaa matkailuhanketta. Kuhmon Kamarimusiikki ja Wild Taiga ovat olleet mukana kehittämässä yhteistyössä Visit Finlandin kanssa mm. kulttuuri- ja luontopainotteisia stopover-tuotteita, joilla saadaan Finnairin suorilla lennoilla Eurooppaan tulevat viettämään aikaa myös Kainuussa.

Suomen Soulin suurlähetystö järjestää konsertteja edeltävänä iltana 8.2. vastaanoton, jonne suurlähettiläs Eero Suominen on kutsunut korealaisia yhteistyökumppaneita, mediaa ja matkanjärjestäjiä. Vastaanotolla festivaalin taiteellinen johtaja Mendelssohn kertoo kesän Kuhmon festivaalista sekä tulevista Soulin konserteista. Suurlähettiläs Suominen tuo esille Suomi 100 -juhlinnan sekä Wild Taigan alueen tuotteineen. Mukana on mm. Visit Finlandin Matka-messuilla palkitsema Suomen TOP20 -luokkaan kuuluva Kuhmon Kamarimusiikin Culture and Music in Finland -tuote. Korealaisia kannustetaan myös osallistumaan käynnissä olevaan European Best Destination -kilpailuun Wild Taigan puolesta.

Kuhmon Kamarimusiikin verkottumista Aasiassa tukee Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Festivaalin ympärivuotisen konserttitoiminnan tukija on OP.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki/Sari Rusanen, puh. 08 652 0936
Wild Taiga/Jaana Keränen, puh. 050 592 0505, www.wildtaiga.fi
Suomen suurlähetystö/Hanne Ristevirta, puh. +82 10 2699 6737
Kumho Asiana Cultural Foundation, www.kumhoarthall.com