Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistyksen uutena kumppanina Kamarimusiikkikeskuksen Piharavintolassa aloittaa lappilainen yrittäjäpariskunta. Maritta ja Asko Aution Lapin Gourmetkokit -yrityksen myötä Piharavintola saa lisänimen Lappi. Ravintola toteutetaan täysin Autioiden ruokavahvuuksilla eli Lapin herkuilla.

Maritta ja Asko Autio ovat pitkän linjan ravintolayrittäjiä Sodankylästä. Heillä on Lapin Gourmetkokit -niminen pitopalveluryitys, joka järjestää erilaisia tilaisuuksia sekä Lapissa että eri puolilla Suomea. Yrityksellä on myös Selman pirtti -juhlatila, jota he käyttävät tilausravintolana.

Piharavintola Lapissa tullaan tarjoamaan luonnollisesti poroa sekä Tenon lohta, sieniä ja erilaisia marjaherkkuja. Poron liha on taatusti laadukasta, sillä se tulee suoraan Autioiden omalta porotilalta. Ruokien lisukkeina tarjotaan Autioiden omia hilloja ja hyytelöitä, jotka on tuottanut pariskunnan oma Lapin Marjat -yritys. Marjamehuja käytetään myös ravintolan drinkkien valmistamisessa. Piharavintolan viinivalikoima on laadittu ruokalistaan sopivaksi. Uutta tulee olemaan myös lohen loimutus Salakamarin iltanuotiolla sekä mahdollisuus ostaa poromakkaroita itse paistettaviksi.

Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen iloitsee uudesta kumppanista: ”Lappi-teema ei ole ollut Kainuussa eikä festivaalilla millään tavalla aiemmin esillä, joten juhlavuoteen se tuo uuden hienon lisänsä. Autiot käyttävät omista tuotteista puhuessaan koko ajan sanoja lähiruoka, luomu ja puhtaat kotimaiset raaka-aineet, mitä me arvostamme kovasti.”

”Meille on suuri kunnia tulla tekemään Kuhmon Kamarimusiikin 50. juhlakesää Kuhmoon ja tuoda mukanamme kaikki se lappilainen osaaminen mitä meillä on. Tulkaa maistelemaan, ette tule pettymään!” houkuttelee Maritta Autio.

Kainuulaisten herkkujen tarjonnasta huolehtii Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistyksen Amati-kahvila, jota isännöi jo viidettä kesää Suomussalmen Kultaisesta Kukosta ja Vanhasta Kurimosta tuttu Veikko Huovinen. Tarjolla on kahvilassa valmistettuja leivonnaisia sekä Kuhmon ja Kainuun leipomoiden parhaimpia tuotteita. Myös suurta suosiota saaneita aamupaloja ja päivän salaatteja on tarjolla. Savumade-vuohenputkipiirakka, raparperihyve ja mustikkakukko vaniljavaahdolla ovat muutamia esimerkkejä Amatin kainuulaisesta tarjonnasta.

Piharavintola Lappi on avoinna festivaalin ajan 14.–27.7. joka päivä klo 12–01. Lounasta tarjoillaan klo 12–15 ja illallista klo 17 alkaen. Päiväsaikaan tarjolla on kevyitä lounaita, illalla kolmen ruokalajin illallisia ja perinteikäs festivaalimenu 50. juhlavuoden kunniaksi. Amati-kahvila on avoinna päivittäin klo 9–18. Aamupalatarjottimia kootaan klo 9–10.30 ja salaattilounas alkaa klo 11.

Pöytävaraukset:
Piharavintola Lappi/Maritta Autio, puh. 040 775 8677
Amati-kahvila, puh. 041 806 1870

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki/Sari Rusanen, puh. 08 652 0936