Kuhmon musiikkikurssit on päättänyt myöntää vuoden 2022 Oleg Kaganin muistorahaston stipendin australialaiselle Asta-jousikvartetille ja helsinkiläiselle YES-pianokvintetille. Kuhmon musiikkikursseille osallistui tänä kesänä poikkeuksellisen paljon opiskelijakokoonpanoja duoista kvintetteihin ja oli luontevaa jakaa tämänkertainen stipendi nimenomaan yhtyeille.

Asta-kvartetin soittajat Dominic Azzi, Beatrice Colombis, Aidan Filshie ja Reena Oh opiskelevat Sydneyn konservatoriossa ja Kuhmossa he osallistuivat Danel-kvartetin mestarikurssille. Asta-kvartetti soitti erityisen korkeatasoisesti ja osallistui aktiivisesti opetukseen ja konserttitoimintaan. Yhtyeen jäseniä kuultiin myös kamarimusiikin työpajojen soittajistossa. YES-kvintetin jäsenet Alicia Ibáñez-Resjan, Adrián Ibáñez-Resjan, Onni Kunnola, Antti Niemistö ja Mirella Pietikäinen opiskelevat Sibelus-Akatemiassa. Kuhmossa he osallistuivat sekä Danel-kvartetin että Konstantin Boginon mestarikursseille. Kvintetti teki vaikutuksen työstämällä järkälemäisen 45 minuutin pituisen Taneyevin pianokvinteton vakuuttavaan kuntoon ja taituroimalla sen myös erittäin onnistuneesti lavalla.

Oleg Kaganin muistorahaston stipendi on yhteensä 1000 euron suuruinen ja summa jaetaan yhtyeiden kesken kahteen yhtä suureen osaan. Stipendi jaetaan vuosittain erityisen lahjakkaille Kuhmon musiikkikurssilaisille ja siitä päättävät kurssien taiteellinen johtaja Junio Kimanen yhdessä opettajien kanssa.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 044 544 5162