Kuhmon Kamarimusiikin koululaisyhteistyöprojekti Pekka ja susi huipentuu keskiviikkona 16.9. klo 12.15 Kuhmo-talon Lentua-salin täyttävään konserttiin. Kuhmon perusopetuksen alaluokkalaisia opettajineen saapuu konserttiin 500 ja Kajaanin perusopetuksen alaluokkien musiikkiluokkalaisia opettajineen kahdella bussilla 100. Konsertissa kuullaan konserttiversio Sergei Prokofjevin teoksesta Pekka ja susi. Sen esittävät kesän festivaalilta tutut näyttelijä Alma Pöysti ja pianisti Roope Gröndahl.

Kamarimusiikin ja koulujen välinen yhteistyö alkoi jo keväällä, kun kouluissa kuunneltiin Prokofjevin teosta. Kuuntelun pohjalta Kuhmon eri luokka-asteet tekivät erilaisia taideteoksia, joista opettajat Sanni Homanen ja Anne Piiraisen kokosivat taidenäyttelyn festivaalin ajalle Kamarimusiikkikeskukseen. Näyttelyyn pääsi vapaasti tutustumaan jokainen halukas. Kesällä Pekka ja susi -teoksesta esitettiin Kuhmon Kamarimusiikissa orkesteriversio. Tuolloin Lentua-salin lavalla olivat kertoja Alma Pöystin ohella 15 kamarimuusikkoa ja kapellimestari Vladimir Kulenovic. Kaikki taideteoksien rakentamiseen osallistuneet Kuhmon koululaiset pääsivät tähän konserttiin ilmaiseksi.

Pekka ja susi -yhteistyötä on tehty kesästä asti yhteistyössä myös Luontokeskus Petolan kanssa. Kun konserteissa on kuultu satu Pekasta ja sudesta, niin Luontokeskus Petolassa puolestaan on tutustuttu faktoihin: Petolan tapaamisissa on käynyt ilmi, mikä Pekkaa ja sutta yhdistää ja erottaa. Yhdessä tekemisen kautta on otettu selvää, millaista on olla suden nahkoissa ja millä avuilla Petolan Pekka elämässä menestyy – kummalla on vikkelämmät kintut tai tarkempi nenä, keneltä käy jutteleminen ja kuka ulvoo kavereilleen. Petolan Pekkaan ja suteen Kuhmon koululaiset ovat käyneet tutustumassa syksyn pyöräretkillään ja osittain myös projektin tukemina kuljetuksina.

Kuhmon koululaisten rinnalle saadaan keskiviikkona Kajaanin musiikkiluokat. Pekka ja susi -retkipäivän bussit lähtevät Kajaanista Kuhmoon klo 8 ja vievät koululaiset tutustumaan Petolan Pekkaan ja suteen. Sen jälkeen on ruokailu ja klo 12.15 alkaen Kamarimusiikin Pekka ja susi -konsertti. Kotimatkalle lähdetään konsertin jälkeen ja koulupäivä päättyy Kajaanissa noin klo 15.

”Tämä on parasta mahdollista koululaisyhteistyötä ja samalla myös yleisökasvatusta”, kehuu Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen ja kiittelee vuolaasti kaikkia hankkeessa mukana olleita. Pekka ja susi -yhteistyötä ovat taloudellisesti tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Kainuun OP 100 vuotta. ”Lämpimät kiitokset myös Kuhmon koulujen opettajille ja oppilaille sekä Kajaanin musiikkiluokkalaisille ja heidän opettajilleen. Kaikki yhteistyö vaatii innokkaat osallistujat ja tuota intoa ja iloa tältä joukolta ei ole puuttunut ”, kehuu Rusanen niin oppilaita kuin opettajia.

Lisätietoja:
Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936