Photo: Iara Dias

Annariina Jokela

Rovaniemeläislähtöisen alttoviulistin Annariina Jokelan muusikonura sai alkunsa Lapin musiikkiopistossa Igor Ariaksen ja Taru Lehdon oppilaana. Jokela on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Lilli Maijalan ja Pirkko Simojoen johdolla sekä Münchenin musiikkikorkeakoulussa Nils Mönkemeyerin luokalla. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Lausannen musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Tatjana Masurenko ja Ronen Shifron. Jokela on valmistunut maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja Münchenin musiikkikorkeakoulusta erinomaisin arvosanoin.

Vuonna 2022 Jokela aloitti työskentelyn Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa alttoviulun tuntiopettajana, työskennellen lisäksi Sibelius-Akatemian vierailevan alttoviuluprofessorin Nils Mönkemeyerin assistenttina. Vuodesta 2023 Jokela toimii Sibelius-Akatemiassa alttoviululehtorin sijaisena sekä lisäksi alttoviulun tuntiopettajana Metropolia AMK:ssa.

Jokela on kysytty kamarimuusikko, joka on esiintynyt Suomessa ja Keski-Euroopassa lukuisilla kamarimusiikkifestivaaleilla, joista mainittakoon Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Kuhmon kamarimusiikki, Klassinen hietsu, Kamarikesä, Kangasala Classic, Kamari21 ja Helsingin juhlaviikot.
Jokela on esiintynyt solistina Tampere Filharmonian, Hamburger Camerata – orkesterin, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin, Ylioppilaskunnan Soittajien ja Lauttasaaren Orkesterin kanssa.

Orkesterimuusikkona Jokela vierailee säännöllisesti mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Münchenin filharmonikkojen riveissä. Lisäksi hän on toiminut sooloalttoviulistin sijaisena mm. Tapiola Sinfonietassa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa sekä Lapin kamariorkesterissa.

Jokelan uraa ovat ystävällisesti tukeneet mm. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Kauko Sorjosen säätiö, Martin Wegeliuksen muistosäätiö, Pro Musica Säätiö, Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Esitykset

Ti
16.7.

Johannes Brahms (1833—1897):

Pianokvartetto nro 1 g-molli op. 25 (1861)

Ke
17.7.
Ke
17.7.

W. A. Mozart (1756—1791):

Pianokvartetto nro 2 Es-duuri KV 493 (1786)

To
18.7.
La
20.7.

Arnold Schönberg (1874—1951):

Verklärte Nacht (Kirkastettu yö) op. 4 jousisekstetille (1899)

Ke
24.7.