Photo: Uzi Varon

Siljamari Heikinheimo

Siljamari Heikinheimo (s. 1985) on viulisti ja oopperaohjaaja. Hän toimii Rauma Festivon taiteellisena johtajana ja on Soivat Kirjat –konserttisarjan taiteellinen suunnittelija. Vuodesta 2020 hän on toiminut viulunsoiton lehtorina Turun AMK:n Taideakatemiassa.

Viulistina Siljamari Heikinheimo esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona, sekä usein myös solistina. Hän on vakiovieras monilla eurooppalaisilla musiikkijuhlilla ja hänet näkee usein yhtyeissä kuten Avanti!, Helsinki Chamber Soloists ja O/Modernt -kamariorkesteri. Hän on nauhoittanut useita suomalaisia viulu- ja kamarimusiikkiteoksia Yleisradiolle. Heikinheimo oli Radion Sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja työskentelee nykyään vierailijana pohjoismaisissa orkestereissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä, kuten Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Tanskan kamariorkesteri ja Det Kongelige Kapel.

Ohjaajana Heikinheimo on työskennellyt ohjaaja Stefan Herheimin ohjaustiimissä Düsseldorfin Deutsche Oper am Rhein –oopperatalossa ja Berliinin Komische Operassa, sekä apulaisohjaajana Suomen Kansallisoopperassa. Hänen ohjaamansa Bèla Bartòkin Herttua Siniparran Linna, Kurt Weillin Seitsemän Kuolemansyntiä ja Toscan muotokuva ovat saaneet ensi-iltansa Rauma Festivossa. Sampo Kasurisen säveltämä ja Aina Bergrothin käsikirjoittama Trapped Butterfly reflektoi ikonisen oopperan perintöä ja teos esitetään kesällä 2023 Kuhmon Kamarimusiikki -festivaalilla, Meidän Festivaalilla ja Rauma Festivossa.

Heikinheimo on Espoon Musiikkiopiston kasvatti. Myöhempinä opinahjoinaan Edsbergin musiikki-instituutti Tukholmassa ja Sibelius-Akatemia. Pitkäaikaisimmat opettajat hänelle ovat olleet Päivyt Meller, Grazyna Gebert, Ulf Wallin ja Petri Aarnio. Mestarikursseilla tärkeitä opettajia ovat olleet Mi-kyung Lee, Pavel Vernikov, Antti Tikkanen, Ferenc Rados ja Ralf Gothoni. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan, Marko Ylösen ja Mats Zetterqvistin johdolla.

Taiteilijan/Yhtyeen omat kotisivut

Esitykset