Siljamari Heikinheimo

Siljamari Heikinheimo

Viulistina Siljamari Heikinheimo esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona, usein myös solistina. Hän on vakiovieras monilla musiikkijuhlilla, kuten Kuhmon Kamarimusiikki, Rauma Festivo ja Helsinki Chamber Music Festival. Hänet näkee usein yhtyeissä kuten Avanti!, Jousia Ensemble, Helsinki Chamber Soloists sekä O/Modernt -kamariorkesteri, joka konsertoi ympäri Eurooppaa. Hän on nauhoittanut useita suomalaisia viulu- ja kamarimusiikkiteoksia Yleisradiolle. Heikinheimo oli Radion Sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja työskentelee nykyään vierailijana Pohjoismaisissa orkestereissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä, kuten Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfonietassa, Tanskan Kamariorkesterissa ja Trondheimin Sinfoniaorkesterissa. Hän toimii Turun AMK:n Taideakatemiassa viulunsoiton lehtorina.​

Heikinheimo on työskennellyt ohjaaja Stefan Herheimin ohjaustiimissä Düsseldorfin Deutsche Oper am Rhein -oopperatalossa ja Berliinin Komische Operassa sekä apulaisohjaajana Suomen Kansallisoopperassa. Hänen ohjaamansa Bartòkin Herttua Siniparran Linna nähtiin Rauma Festivossa elokuussa 2019. Konserttien dramatisoinneista mainittakoon Shakespearin innoittamat -kokonaisuus Soivat Kirjat -konserttisarjassa ja Uusinta Ensemblen lastenkonsertti.

​Heikinheimo on Espoon Musiikkiopiston kasvatti, myöhempinä opinahjoinaan Edsbergin musiikki-instituutti Tukholmassa ja Sibelius-Akatemia. Pitkäaikaisimmat opettajat hänelle ovat olleet Päivyt Meller, Grazyna Gebert, Ulf Wallin ja Petri Aarnio. Mestarikursseilla tärkeitä opettajia ovat olleet Mi-Kyung Lee, Pavel Vernikov, Antti Tikkanen, Ferenc Rados ja Ralf Gothoni. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan, Marko Ylösen ja Mats Zetterqvistin johdolla.

​Hän on myös Helsingissä toimivan Soivat Kirjat -konserttisarjan taiteellinen suunnittelija, sekä Rauma Festivon taiteellinen johtaja kesästä 2021 lähtien.

Taiteilijan/Yhtyeen omat kotisivut

Esitykset