Ville Hiilivirta

Photo: Giuseppe Gentile

Ville Hiilivirta

Ville Hiilivirta (s. 1984) on suomalainen käyrätorvisti. Hän on soittanut käyrätorvea yhdeksänvuotiaasta saakka. Hän osaa soittaa myös hieman pianoa, muttei niin hyvin kuin itse toivoisi. Hän työskentelee Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorven äänenjohtajana. Alaisia tai sihteeriä hänellä ei kuitenkaan ole.

Hiilivirran lempisäveltäjiä ovat Brahms, Strauss, Mahler, Debussy, Ravel, Puccini, Ligeti ja Messiaen. Kotona hän kuuntelee kuitenkin eniten 1950- ja 60-lukujen amerikkalaista jazzia.

Hiilivirta asuu Helsingin Puistolassa omakotitalossa. Hänellä on vaimo (pianisti) ja koira (amerikancockerspanieli) sekä poika edellisestä liitosta. Poika soittaa trumpettia. Hiilivirta pitää ruoanlaitosta (erityisesti grillauksesta), talon parissa puuhastelemisesta ja vanhoista videopeleistä. Hän haluaisi lukea enemmän laatukirjallisuutta, mutta tarttuu useimmin dekkareihin.

Hiilivirta lenkkeilee säännöllisesti (n. kerran vuodessa) sekä pelaa muusikkoporukoissa jääkiekkoa, jalkapalloa ja tennistä; kaikkia näistä melko kehnosti. Uusimpana kiinnostuksen kohteena hänellä on frisbeegolf.

Esitykset