Kuhmon Kamarimusiikki sivun taustakuva

Musiikkikurssit

Kuhmon Kamarimusiikin musiikkikurssit Tuupalan alakoulu

Kurssit 2020
Kurssiesittely
Stipendit
Opettajat
Kurssihakemus
Kurssihistoriaa
Taiteellinen johtaja

Kurssit 2020

Suomen hallitus on 22.4. päättänyt kieltää yli 500 hengen tapahtumat Suomessa 31.7. asti koronapandemian takia. Tämän vuoksi Kuhmon Kamarimusiikki ja Kuhmon musiikkikurssit on peruttu. Tälle vuodelle suunniteltu festivaali siirtyy vuodelle 2021. Uusi ajankohta on 11.−24. heinäkuuta. Kuhmon musiikkikurssit järjestetään samaan aikaan.

****

Kuhmon musiikkikurssit on kuulunut musiikin ammattiopiskelijoiden ja aktiiviharrastajien kesäohjelmaan jo puolen vuosisadan ajan. Kuhmon kurssit yhdessä Kamarimusiikkijuhlien kanssa on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen tapahtuma, jossa oppiminen on hyvin kokonaisvaltaista. Omien tuntien ja harjoittelun lisäksi Kuhmoon tullaan kokemaan monia unohtumattomia konsertteja huipputason taiteilijoiden esittäminä, samojen soittajien, jotka muodostavat myös musiikkikurssien opettajakunnan rungon. Myös mestarikurssien seuraaminen on hyödyllistä ja antoisaa.

Välivuoden jälkeen kurssitarjontaan ovat palanneet myös kamarimusiikin työpajat, joissa opiskelijat pääsevät harjoittamaan ja esittämään teoksia yhdessä taiteilijoiden kanssa. Työpajat ovat oiva tapa syventää musiikkiopintoja, sillä siihen mihin perinteinen opetus loppuu, siitä yhteismusisointi luontevasti jatkaa.

Koska Kuhmossa monet opettajat voivat ottaa korkeintaan 1-2 oppilasta, kannattaa kurssille hakiessa ilmoittaa kaikki opettajat jotka kiinnostavat, sillä joillekin opettajille voi olla paljonkin hakijoita.

Onneksi loistavia opettajia Kuhmossa kuitenkin riittää.

Tervetuloa kaikki oppimishaluiset musiikinopiskelijat nauttimaan kansainvälisestä ilmapiiristä ja hyödyntämään jokakesäinen Kuhmon anti!

Junio Kimanen
kurssien taiteellinen johtaja