Kuhmon Kamarimusiikki sivun taustakuva

Musiikkikurssit

Kuhmon Kamarimusiikin musiikkikurssit

Kurssit 2018
Kurssiesittely
Stipendit
Opettajat
Kurssihakemus
Kurssihistoriaa
Taiteellinen johtaja

Kurssit 2018

Kuhmon musiikkikurssit ovat kouluttaneet nuoria ammattiopiskelijoita ja lahjakkaita musiikin harrastajia joka kesä jo lähes puolen vuosisadan ajan. Vahvoihin perinteisiinsä nojaten musiikkikurssit, yhdessä Kuhmon Kamarimusiikkijuhlien kanssa, on säilyttänyt asemansa yhtenä vetovoimaisimmista kansainvälisistä kesäkursseista Suomessa ja Euroopassa. Opetusta Kuhmossa annetaan jousisoitinten, pianon sekä puupuhaltimien soittajille sekä kamarimusiikkiyhtyeille.

Kuhmon kurssit sopivat monenlaisille opiskelijoille. Nuorimmat aktiiviharrastajat voivat nauttia soitonopetuksen lisäksi musiikkijuhlien tarjonnasta, vaikkapa yhdessä koko perheen kanssa. Ammattiopintojen kynnyksellä olevat soittajat hyötyvät Kuhmon motivoivasta ilmapiiristä ja konserteissa käyminen kehittää repertuaarituntemusta ja musiikillista tyylitajua. Kuhmossa opettajina toimivat ennen kaikkea festivaalitaiteilijat, joista jokainen opettaa noin kahta oppilasta. Mestari-kisälli -asetelmassa opitaan myös seuraamalla omien opettajien työskentelyä lavalla. Ammattiopiskelijoille Kuhmo tarjoaa korkeatasoisen opetuksen lisäksi tilaisuuksia päästä näyttämään osaamistaan kansainväliselle foorumille sekä luomaan tärkeitä kontakteja niin muihin opiskelijoihin kuin tunnettuihin opettajiin ja taiteilijoihinkin.

Vuonna 2018 soitonopetuksen lisäksi Kuhmon musiikkikurssit järjestää kamarimusiikin työpajan, jonka puitteissa on mahdollista päästä harjoittelemaan ja esiintymään festivaalikonsertissa yhdessä pianotaiteilija Konstantin Boginon ja Yuval Gotlibovichin kanssa. Mestarikursseja pitävät Konstantin Bogino (piano), Hagai Shaham (viulu) ja Nicholas Daniel (oboe) sekä Danel-kvartetti (kamarimusiikki).

Tervetuloa joukkoomme!