JUNIO KIMANEN

Pianotaiteilija, musiikkikurssien taiteellinen johtaja vuodesta 2002 alkaen

Junio Kimanen opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ensin nuorisokoulutuksessa Marita Viitasalon ja Juhani Lagerspetzin oppilaana ja myöhemmin solistisella osastolla (nyk. esittävän säveltaiteen ko.). Diplomitutkintonsa hän suoritti keväällä 1996 erinomaisin arvosanoin. Lisäksi Junio on täydentänyt opintojaan Pariisissa Konstantin Boginon johdolla 1991−95. Keväällä 1994 hän saavutti kolmannen palkinnon kansainvälisessä Bellini-kamarimusiikkikilpailussa Caltanissettassa, Italiassa.

Junio Kimanen on konsertoinut sekä solistina että kamarimuusikkona Suomessa, Ranskassa, Italiassa, Kanadassa ja Japanissa, sekä pianoduona yhdessä Konstantin Boginon kanssa. Hän on myös vieraillut useilla musiikkifestivaaleilla, mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Joensuun Laulujuhlilla, Inkoon Meri ja musiikki -tapahtumassa ja Orfordin musiikkijuhlilla Kanadassa. Kriitikoiden kiittämän ensikonserttinsa Junio piti keväällä 2001 Sibelius-Akatemian Soiva Akatemia -konserttisarjassa.

Kuhmon Kamarimusiikin toimintaan Junio Kimanen on osallistunut monin tavoin. Nuoruusvuosien musiikkikurssilaisen rooli on vaihtunut vuosien varrella festivaalitaiteilijan ja -toimihenkilön tehtäviin.