Kuhmon Kamarimusiikki sivun taustakuva

Taiteellinen johtaja

Vladimir Mendelssohn
Vladimir Mendelssohn taiteellinen johtaja Kuhmon Kamarimusiikki

Vladimir Mendelssohn

Vladimir Mendelssohn syntyi muusikkoperheeseen Romaniassa, ja opiskeli alttoviulunsoittoa ja sävellystä Bukarestissa. Hän on esiintynyt eri puolilla maailmaa sekä solistina että kamarimuusikkona samoin kuin säveltäjänä ja sovittajana. Nykyään hän on erittäin kysytty kamarimuusikko ja soittaa lukemattomilla kansainvälisillä musiikkijuhlilla maailman huippumuusikoiden kanssa. Mendelssohn on esiintynyt eri puolilla Yhdysvaltoja, lähes kaikkialla Euroopassa sekä Venäjällä, Israelissa, Tunisiassa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Hongkongissa ja Etelä-Amerikassa. Hän on myös tehnyt lukuisia levytyksiä eri levymerkeille.

Vladimir Mendelssohn on tuottelias säveltäjä, jolta on ilmestynyt teoksia soolosoittimille, sekakuorolle, sinfonia- ja kamariorkestereille. Kamarimusiikkituotannosta mainittakoon neljä jousikvartettoa, Nova klarinetille, jousitriolle, pianolle ja lyömäsoittimille ja Don Aldebarran seitsemälle jousisoittimelle, pianolle ja näyttelijälle. Lisäksi hän on säveltänyt baletti-, näyttämö- ja elokuvamusiikkia.

Mendelssohn on hyvin suosittu pedagogi. Hän toimi Pariisin konservatorion kamarimusiikin professorina syksyyn 2015 ja opettaa edelleen mestarikursseilla eri puolilla maailmaa.

Kuhmon Kamarimusiikin taiteilijoihin hän on kuulunut 1980-luvun alkuvuosista lähtien, ja on toiminut festivaalin taiteellisena johtajana syksystä 2005.