Kuhmon Musiikkiyhdistys ry perustettiin vuonna 1966. Yhdistyksen sääntöjen mukaan sen tarkoituksena on ”edistää musiikinharrastusta paikkakunnalla sekä harjoittaa ja edistää kansallista ja kansainvälistä musiikkitoimintaa mm. järjestämällä taiteellisesti täysipainoisia konsertteja ja muita musiikki- ja koulutustilaisuuksia”.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys on perustamisestaan lähtien järjestänyt talvikautena konsertteja. Kesällä 1970 aloitettiin Kuhmon Kamarimusiikki ja Kuhmon musiikkikurssit.

Vuosien varrella yhdistyksen toimintaan ovat kuuluneet mm. nuorten lahjakkaiden viulistien opetus Kuhmon Viulukoulussa (vuosina 1987−1992), Kuhmon Mestarikurssit pianisteille, alttoviulisteille ja erilaisille kamarimusiikkikokoonpanoille (1993−1994) sekä Nuori Musiikki -tapahtuma nuorille lahjakkaille taiteilijoille (1994−1997) ja kansainväliset kilpailut (1998, 1999, 2004 ja 2008−2009). Kuhmon Kamarimusiikin kvartettiakatemiassa koulutettiin nuoria kvartetteja 2019−2022.

Eila Sofia Kemppaisen rahasto perustettiin testamenttilahjoituksen turvin vuonna 1990. Rahastosta jaetaan stipendejä kuhmolaisen tai kainuulaisen musiikkielämän edistämiseen ja/tai nuoren lahjakkaan suomalaisen tai itäisen naapurivaltion nuoren musiikinopiskelijan tai nuoren taiteilijan tukemiseen.

Kuhmon Musiikkiyhdistyksessä on tällä hetkellä noin 188 jäsentä. Toivotamme Sinutkin lämpimästi tervetulleeksi tähän kuhmolaisten musiikinystävien joukkoon!

Musiikkiyhdistyksen jäsenenä

  • varmistat jatkuvan tiedonsaannin Kuhmon Kamarimusiikista ja yhdistyksen muista toiminnoista
  • olet oikeutettu ennen virallisen lipunmyynnin alkua varaamaan lippuja Kuhmon Kamarimusiikin konsertteihin
  • voit hankkia Kuhmon Kamarimusiikin viikkoliput jäsenhintaan ja
  • saat kustannuksitta postitse kotiisi Kuhmon Kamarimusiikin ohjelmakirjan heti sen ilmestyttyä heinäkuussa.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on Matti-Jussi Pollari ja muut hallituksen varsinaiset jäsenet Hannu Huotari, Minna Blom, Elisa Kerola, Jarmo Kokkonen, Pekka Mikkola ja Outi Pollari sekä varajäsenet Elmeri Kinnunen ja Janne Mattila.

LIITY JÄSENEKSI

Lämpimästi tervetuloa Kuhmon Musiikkiyhdistyksen jäseneksi! Ole hyvä ja täytä tämän lomakkeen tiedot ja lähetä meille. Toimitamme maksutiedot Sinulle sähköisesti.

Haluan liittyä jäseneksi Kuhmon Musiikkiyhdistykseen.
Jäsenmaksu 25 euroa