Stephanie Tang

BBC Magazine nimesi pianisti Stephanie Tangin vuoden 2023 ”nousevaksi tähdeksi” seurattuaan hänen aktiivista soolo- ja kamarimusiikkiuraansa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa ja ympäri Eurooppaa. Stephanien pianistin ura käynnistyi, kun 12-vuotiaana hän esiintyi solistina New Yorkin historiallisessa Carnegie Hall -konserttisalissa. 16-vuotiaana Stephanie antoi konserttodebyyttinsä West Covina
Symphony -sinfoniaorkesterin solistina, ja tänä päivänä hän on esiintynyt maailman merkittävissä konserttisaleissa, kuten Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Shenzhen Concert Hall, Himalayan Concert Hall (Shanghai), Sendai Concert Hall, eri konserttisaleissa ympäri Hollantia, Place Flagey, Wigmore Hall, Barbican Centre (Lontoo), Bangkok Centre ja Koerner Hall (Toronto).

Tänä vuonna Stephanie oli Guildhall Gold Medal -kilpailun voittaja, mikä on arvokkain Lontoon instituution myöntämistä musiikkipalkinnoista. Gold Medal -palkinnon ovat aikaisemmin voittaneet taiteilijat, kuten Jacqueline du Pré, Tasmin Little ja Bryn Terfel. Stephanie on myös palkittu ensimmäisellä palkinnolla Young Pianists’ Beethoven Competition -kilpailussa, toisella palkinnolla Louisianan kansainvälisessä pianokilpailussa ja tuomariston erikoispalkinnolla Los Angeles Philharmonic -orkesterin Bronislaw Kaper -palkintojuhlassa. Vuonna 2021 Stephanie oli semifinalisti Montrealin kansainvälisessä pianokilpailussa ja esiintyi Brysselin Place Flagey -konserttisalissa Queen Elisabeth International Piano Competition -kilpailussa.

Stephanie on viettänyt kesänsä keskeisissä musiikkitapahtumissa ja -paikoissa, kuten Banff Centre, Holland Music Sessions, Music Academy of the West, Sarasota Music Festival, Toronto Summer Music sekä Four Seasons Chamber Music Festival. Mestarikursseilla Stephanie on työskennellyt useiden merkittävien taiteilijoiden kanssa, kuten Dang Thai Son, Richard Goode, Robert Levin, Jonathan Biss, Robert McDonald, Matti Raekallio, Jean-Yves Thibaudet, Menahem Pressler sekä Leon Fleisher.

Taiteilijan/Yhtyeen omat kotisivut

Esitykset

La
20.7.

Tom Lehrer (1928):

Masokismitango (1959, sanat: Tom Lehrer)

Paddington-trio

Ma
15.7.

Lotta Wennäkoski (1970):

Päärme (Hem) pianotriolle (2014–15)

Su
21.7.

Dmitri Šostakovitš (1906—1975):

Pianotrio nro 2 e-molli op. 67 (1944)

Ma
22.7.

Jean Sibelius (1865—1957):

Finale pianotriosta D-duuri JS 209 "Korppoo-trio" (1887)

Ke
24.7.

Sam Perkin (1985):

The Freakshow pianotriolle (2016)